Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (357 words)

Основни характеристики на съвременните плугове

Основни характеристики на съвременните плугове

Съвременният плуг е лопатоообразен инструмент за оран, който е широкоразпространен в днешно време, заради неизменното му приложение в земеделието. Този тип плугове са изключително ефикасни при обработка на земята.

Съвременният плуг е лопатоообразен инструмент за оран, който е широкоразпространен в днешно време, заради неизменното му приложение в земеделието. Този тип плугове са изключително ефикасни при обработка на земята. Днешният земеделен бизнес не би бил същия, ако тези машини не бяха изобретени. Производителите са се усъвършенствали в изграждането на плугове, като са създали различни видове, които да съответстват на определени нужди на земеделците. В тази статия ще ви дадем информация за някои основни характеристики на плуговете, които са и най-разпространени сред прикачния земеделски инвентар.

Компоненти

Почти всички съвременни плугове са съставени от 4 основни части. Ухото на плуга – неговата функция е да преобръща почвата; точката на плуга служи да се достигне и пресече дъното на браздата; режещата част на плуга отсича страната на браздата; колелото е помощно средство, което допринася за поддържане на плуга. Допълнителни компоненти, които могат да са от полза като ботуши, първокласни наточени остриета и обръщачи биха свършили перфектна работа. Така че, не се колебайте да се сдобиете с някое друго помощно средство, за да сте подготвени за всякакви ситуации.

Цел

Плуговете се използват за обработка на почвата в нивите и градините. Те преобръщат повърхностният слой на почвата заедно с растителността, като упражняват аериране и откриват лежащата отдолу богата на хранителни вещества почва. Пролетната оран подготвя почвата за засаждания, а през есента се оре отново, за да се прочисти от унищожителните пестицити.

Кратка история

През 1720 г. Англия първа създава първото успешно обвито в метал ухо на плуг. То става изключително популярно, заради своите безпрецедентни качества. Томас Джеферсън и Джедро Ууд създават чугунения плуг през 1819 г. Той е бил много полезен в източните щати, но не и на запад. Джон Лейн и Джон Диър започват изграждането на метални плугове през 1830 г., които успешно се справяли с полетата на Запада.

Ако искате и вие бързо и лесно да обработвате вашата земя, изберете подходящите за вас плугове с марка MASS от http://mass.bg/. Там ще намерите богат асортимент от плугове с различни размери и предназначение.

2
Защо е задължителна профилактиката на климатика?
Пострадали сте при катастрофа? НЕ знаете какво да ...