Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (333 words)

Погребение / Кремация

Знам, че това не е приятна тема, но най-важно е човек още приживе да вземе някакво решение, за да не затруднява в бъдеще близките си.

Знам, че това не е приятна тема,но най-важно е човек още приживе да вземе някакво решение, за да не затруднява в бъдеще близките си.

По този начин децата ти няма да са неочаквано изправени пред вземането на множеството решения, и в същото време да се опитват да приключат с твоите дела.

За нещастие съм присъствал на много погребения и вече съм решил, че искам да бъда кремиран. Искам християнско погребение, защото е възхвала за живота и пътя, който съм извървял.

Не се опитвам да въздействам на никое лично решение или да лансирам някакви служби в това мнение. Всеки трябва да вземе свое собствено решение, разбира се.

Как взех решение?

Както споменах, посещавал съм много погребения на мои роднини или приятели и ги намирам без съмнение за толкова емоционално мъчителни и натоварващи. Също съм присъствал на няколко паметни служби, където човекът е кремиран и се отнасят към това погребение много повече като възхвала за животът му, наблягайки на неговите запомнящи се моменти. Обикновено има няколко хубави цветя, прекрасни снимки на целият им индивидуален живот и представят презентация на Power Point.

Пак е тъжно да се отиде на такава служба, но е повече като отпразнуване на собствения им живот, на което се позоваваме. Имаше някакъв филм, мисля си, че героят бе Лари кабелджията с неговият селски хумор, застанал над човека казвайки: „Не изглежда ли Тони добре?”. Разбира се, това беше смешно по телевизията, но няма да ме е грижа как ще изглеждам когато умра. Не ми харесва идеята, че някой ще ми оправи косата по някакъв начин, непознат за мен и да ме гримира за да изглеждам по жив??? Да, това е важно събитие и много хора го предпочитат, което е добре, но не и за мен.

Втората причина е цената на кремацията. Предпочитам да оставя пари на моите деца и внуци, от колкото да похарчат голяма сума за погребение.

2
Огледален свят
Традиционна дограма за красив дом