Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (877 words)

Видове сапун и техните ползи

Сапунът е едно от най-важните козметични средства у дома, защото той има отношение не само към външния вид, но което е по-важно, той има изключително значение за нашето здраве, тъй като е главният отговорник за нашата добра хигиена.

Сапунът е едно от най-важните козметични средства у дома, защото той има отношение не само към външния вид, но което е по-важно, той има изключително значение за нашето здраве, тъй като е главният отговорник за нашата добра хигиена.

Според своето предназначение сапунът може да бъде полезен за една част от тялото или вреден за друга. Най-основно, за да се погрижи човек за тялото си оптимално добре, той трябва да притежава четири различни типа сапун.

Сапун за ръце

Сапунът за ръце може да е различен от сапуните, с които миете тялото си и задължително трябва да е различен от продуктите за миене на лице. Причината е, че всяка част от тялото има индивидуални нужди, а ръцете са тази част от тялото, която се замърсява най-много.

Ръцете ни са в контакт с най-различни повърхности, което означава, че те трябва да бъдат почиствани старателно. Освен това, ръцете традиционно имат по-груба кожа, тоест с тях можем да си позволим по-силен продукт.

Обикновено най-силни са течните сапуни. Макар че понякога биват подценявани по отношение на своята сила, течните сапуни имат много силни почистващи свойства. Те действително ще ви избавят от микробите доста успешно, но голям недостатък е това, че те най-силно изсушават кожата.

Класическите сапуни винаги са много ефикасни, независимо дали са съвсем обикновени или с ясно изразен антибактериален ефект. Те могат да се използват и за миене на ръце и за тяло.

Най-препоръчители, разбира се, са натуралните сапуни. Те имат комбинирано свойство да мият и да подхранват. Обикновено не изсушават кожата, защото съставките им са много по-деликатни. В същото време подхранват в дълбочина заради етеричните масла, които съдържат в големи количества.

Сапун за тяло

За ръце и за тяло е добре да се използват различни продукти. Тялото обикновено не е в постоянен контакт с най-различни мръсни повърхности, за разлика от ръцете.

Освен това едва ли кожата на раменете и на гърба ви ще влезе в контакт с устата, което се случва с ръцете постоянно, независимо дали при хранене или несъзнателно в ежедневието.

Това позволява да използвате много по-деликатни продукти за миене на тялото. Обикновено тялото не е добре да се мие с течен сапун, с какъвто много хора мият ръцете си, защото тези продукти значително изсушават кожата. Има други варианти, които са много по-добри.

Гел душът е като течните сапуни. Той е много силен и измиващ в дълбочина, но не изсушава кожата като тях. Друга добра алтернатива е гелът за миене на тяло. Това обикновено е една от най-щадящите възможности.

Специалисти съветват ако имате чувствителна кожа да използвате за миене на тялото си само чисти натурални продукти. Много сапуни имат не по-малко мощна почистваща сила, но те са в същото време и силно подхранващи и подсилващи кожата и нейните защитни сили. Недостатъкът на натуралните сапуни е малко по-високата цена, но от друга страна и качеството е многократно по-високо.

Сапун за лице

Експерти в сферата на дерматологията съветват да бъдем изключително внимателни в избора си на продукти, с които мием лицето си. Изключително важно е да знаем, че всъщност сапуните с които мием ръцете и тялото си абсолютно не са подходящи за миене и на лицето.

Те са предназначени за съвсем друг тип кожа, а не са толкова нежна и деликатна като тази на лицето. Освен това сапуните за ръце и тяло могат да запушат много лесно порите на кожата, което да доведе до неприятна поява на пъпки и акне.

Ето защо сапуните за миене на лице са разработени по специален начин, като най-добри в това отношение са геловете за лице. От тях най-препоръчителни са натуралните продукти., Те съдържат само билкови екстракти, етерични масла и други подобни, така че са напълно безопасни.

Ползват се изключително лесно. Просто трябва да загребете с показалец малко количество и еднократно да измиете лицето си. Не е нужно да миете втори или трети път, но можете да повтаряте тази процедура ежедневно.

Интимен сапун

Интимен сапун или като е по-правилно да се нарича - интимен гел, това е препаратът, с който поддържаме добра хигиена в интимната зона. Много хора поддържат интимната си хигиена с помощта на същия сапун, с който пият останалата част от тялото си, но това е грешно.

Интимните части имат деликатни лигавици и по тази причина изискват особено внимание. Ето защо е добре да бъдат поддържани чисти с помощта на интимен гел.

Това е особено важно за дамите, тъй като при тях обикновеният сапун може да предизвика изсъхване на кожата, а това да създаде благоприятна почва за развитието на бактериални инфекции.

Как да направим сапуна си за миене на тяло по-здравословен за кожата?

Има един начин, с който да направите своя сапун за миене на тяло по-подхранващ и да зарадвате кожата си с неустоима грижа и внимание. За да направите това обаче, вие трябва да имате на разположение течен сапун.

А тайната е много проста. Добавете към вашия течен сапун две или три капки базово бадемово масло. То е изключително полезно за кожата и притежава невероятни качества.

Бадемовото масло е нежно и деликатно. То не вреди по какъвто и да било начин, а дори и да прекалите с него няма да има отрицателни последици за вашата кожа.

3
Оригинални спортни стоки – Оригинални маратонки Sp...
Добре подбрани възможности за хлапашки рожден ден.