Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (447 words)

6. Бъдещето на парите

Трудно е да си представим живота без вече толкова познатите ни удобства като интернет, мобилни телефони, преносими компютри, плоски телевизори и т.н.

Бъдещето на физическите пари

Трудно е да си представим живота без вече толкова познатите ни удобства като интернет, мобилни телефони, преносими компютри, плоски телевизори и т.н. Реалността обаче е, че това са все неща, които не ни бяха толкова близки преди 15-20 години. Като погледнем назад виждаме как сме се справяли с ежедневните ни задължения и занимания без помощта на съвременните „смарт“ устройства. Но днес те са продължение на същността ни. Не можем да си представим място, където да нямаме достъп до интернет, било от безжична мрежа или мобилния оператор. А да не можем да чуем близките си във всеки един момент, който си пожелаем, за много хора е съпоставимо с много притеснения. Какво тогава ще се случи с физическите пари? Дали след 15-20 години и на тях ще гледаме като на отживелица?

Истината е, че се разработват все повече технологии за елиминиране на необходимостта от физическите валути. Държавните регулации също не помагат, като се има предвид, че не може да се направи разплащане за повече от 10 хиляди лева в кеш. А и тази сума има тенденцията да се понижава. Най-вероятно в близкото бъдеще ще се прехвърлим в един все повече дигитален свят, заради удобствата, които той може да предложи. Но макар това да не тревожи много съзнанието на съвременния човек, институциите, които зависят от това, ще трябва да се подготвят за сблъсъка с бъдещето. Все още има държави, които пренебрегват значението на дигиталните платформи, а има и такива, които не правят нищо, за да помогнат на гражданите им да се акомодират със световните тенденции към дигитализиране. За съжаление, България е част от държавите, които не бързат да приемат бъдещето. Все още страним от по-лесните и по-сигурни методи за боравене с пари, като си мислим, че е много добре да си ги крием под леглото.

Ние от БНП Париба С.А. сме се подготвили за бъдещето. Специално за Вас създадохме единствената дигитална депозитна платформа и като такава тя няма еквивалент в България. Нарекохме я „Депозити с бъдеще“. При нас Вие ще получите единственото по рода си обслужване, за което не е необходимо посещаване на банков офис, а всичко става от удобството на собствения ви дом, офис или което и да е друго място с достъп до интернет. Дистанционно може да отваряте депозитни сметки и да ги управлявате, като се наслаждавате както на удобството, така и на пълната сигурност на платформата, която е защитена с една от най-стабилните системи. Към всичко това сме прибавили и атрактивни лихвени проценти, които допринасят за цялостното качество на нашата услуга. Ние Ви даваме бъдещето, Вие се възползвайте от него!

 

2
Извършване на ремонтни услуги в дома и офиса за гр...
Историята на Чадъра