Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (839 words)

Кои са основните храни в протеиновата диета?

Протеиновата диета може да са направи за определен период от време, в който да увеличите драстично протеините за сметка на въглехидратите. Възможно е обаче и да увеличите протеините с по-малък процент, но за сметка на това - за по-дълъг период от време.

Протеиновата диета може да са направи за определен период от време, в който да увеличите драстично протеините за сметка на въглехидратите. Възможно е обаче и да увеличите протеините с по-малък процент, но за сметка на това - за по-дълъг период от време.

Като цяло може да се каже, че диетата на съвременния човек се нуждае от повече протеини и по-малко въглехидрати. Ако направите тази корекция с мярка, ще можете да напипате правилното съотношение и да постигнете баланс в храненето за много дълъг период от време. Така вашата умерена протеинова диета може да се превърне в стил и начин на живот.

Яйца

Яйцата са храната, която може да се похвали с най-високото качество на протеини, което човек може да си набави от един продукт. Те съдържат всички необходими на тялото 20 аминокиселини, които могат да се съдържат в белтъците.

Яйцата са задължителни във всяка протеинова диета и в менюто на всеки човек, който иска да се храни питателно и пълноценно. Въпреки това, много често с начина по който ги приготвяме можем да ги превърнем във вредни.

Не бива да ги пържим, а вместо това трябва винаги да ги предпочитаме варене или забулени.

Извара

Кралицата на протеиновите храни е изварата. Тя е в същото време и най-хранителният в това отношение млечен продукт. Изварата може да се консумира ежедневно като самостоятелна храна или пък като съставка от различни салати и други подобни.

Тя засища много силно и продължително, не натоварва организма или храносмилателната система и почти напълно елиминира дори и най-острия глад само след няколко хапки. За изварата често се казва, че е най-протеиновата храна.

Птичи гърди

Пилешките и пуешките гърди са един от най-препоръчителните месни продукти. Те не съдържат почти никаква мазнина, но за сметка на това са изключително богати на протеин.

Можете да ги включвате редовно във вашата богата на протеини диета. Птичите гърди могат да се съчетаят с богато на витамини и фибри зеленчуци, което да направи храненето много пълноценно.

Разбира се, птичите гърди лесно могат да се приготвят под формата на супа с пиле и зеленчуци. Във всеки случай, тази храна може доста да ви помогне в избирането на по-хранителен и полезен начин на хранене.

Месо

Месото може да бъде едновременно ваш приятел, но и враг. Важно е да го изберете внимателно, защото така ще избегнете отрицателните ефекти. То е изключително богато на протеини, което го прави добър елемент от високо протеиновата диета.

За да почувствате неговата здравословна сила обаче, вие трябва да изберете месо от свободно гледани животни, които не са натъпкани с антибиотици и хормони и освен това, трябва подберете месо, което да няма по себе си мазнини.

Начинът на приготвяне също трябва да се подбере добре. Избирайте варено, печено на фурна и задушено, но избягвайте пържене, паниране или барбекю.

Риба

Рибата е задължителна не само за високо протеиновата диета, но и за всеки един хранителен режим. Изключването на тази храна от менюто е крайно непрепоръчително, тъй като тя е не само много наситена на протеини, но и на редица други съставки, от които човешкия организъм се нуждае ежедневно.

Млечни храни

Ако искате да направите протеинова диета, тогава трябва да помислите как да включвате повече млечни храни към своето ежедневно меню. Така например, киселото мляко е сред лидерите.

То е хранително и диетично, а в допълнение е и доста полезно за храносмилателната система, зареждайки червата с много важни за здравето бактерии. Сиренето, кашкавалът и прясното мляко също са много ценен източник на протеин.

Киноа

Сред храните от растителен произход протеините традиционно са в по-малко количество, но киноата е едно огромно изключение. Тя е много богата на протеини и всъщност само няколко храни могат да я конкурират в това отношение. Киноата трябва да участва в диетата на всеки човек, но в протеиновата диета тя е просто задължителна.

Боб, леща, грах, соя

Всеки вегетарианец ще ви каже, че е много важно да се включват тези 4 храни в ежедневното меню, защото те са ценен източник на протеини. Това обаче не означава, че не бива да участват в ежедневното хранене на всеки - тъкмо обратното.

Те са подходящи за всяка протеинова диета, а в йога са определяни като една от най-пълноценните храни. Бобовите храни са вкусни, хранителни и безвредни, което ги прави подходящи за ежедневна консумация.

Ядки

Ежедневната консумация на ядки е един добър начин да добавите малко допълнителен протеин към своята диета. Можете да хапвате по една шепа кашу или нещо друго всеки ден. Те са богати също така на есенциални мастни киселини и са много засищащи.

Протеиновите добавки

Протеиновите добавки са още един интересен начин да увеличите приема на протеини във вашето ежедневие. Добавките ви гарантират, че ще получите всичкия ви необходим протеин, дори и ако сте на по-ниско калориен прием.

Те са особено ценни ако се стремите да изградите по-стегната и добре оформена мускулна маса и ще ви улеснят в постигането на хубаво тяло.

2
Какви счетоводни услуги предлагат специализираните...
Вредни ли са спортните стимуланти
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location