Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (371 words)

Мнения по референдума на Слави Трифонов

Мнения по референдума на Слави Трифонов

Слави Трифонов и екипът му инициираха подписка за референдум с 6 точки, всяка от които предлага отделен въпрос, който според екипът на Шоуто на Слави ще помогне на България.

Слави Трифонов и екипът му инициираха подписка за референдум с 6 точки, всяка от които предлага отделен въпрос, който според екипът на Шоуто на Слави ще помогне на България.

Въпросите ще ни попитат дали искаме мажоритарни избори при избиране на народните представители, намаляване на депутатите от 240 на 120, задължително гласуване, електронно гласуване по интернет, намаляване държавните субсидии на партиите и избиране от гражданите на полицейските началници.

Въпросите са:

  1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
  3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
  5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Обществото в България е разделено относно позицията си за шестте въпроса от референдума на Слави Трифонов
Основните доводи на привържениците на референдума и Слави залагат на това, че България критично има нужда от промяна. От другата страна пък се казва, че тези промени няма да са за добро, а за зло.

Според противниците на референдума Слави неслучайно направи няколко концерта точно преди да започне подписката. Той успя да насочи вниманието към себе си и по този начин с фиктивни предложения да обърка избирателите.

От противоположната страна пък са привържениците, които не могат да чакат повече така жадуваната промяна. Това са хора, които през последните 25 години са работили и са чакали обещаните по-добри времена от пазарната икономика и цветущия капитализъм. Те искат развитие и по-добри времена, не искат да виждат как децата им заминават за чужбина, не искат и те самите да бягат за да могат да осигурят прехрана за семействата си.

Какво мислите вие?

3
Първи стъпки в фитнес залата
Топ актуални модни тенденции в обувките за мъжа
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location