Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (448 words)

За какво отговорят домовете в един хороскоп

Повечето от нас вероятно са се чудили за какво става въпрос, когато слушайки или четейки един подробен хороскоп срещнем израза: ‘’Луната е в 5-ти дом’’

Повечето от нас вероятно са се чудили за какво става въпрос, когато слушайки или четейки един подробен хороскоп срещнем израза: ‘’Луната е в 5-ти дом’’, например и сме се затрудняваме да разберем как тези домове разкриват информация за нашето бъдеще в рамките на един личен хороскоп. Ето на кратко малко основна информация:

Домовете в астрологията са 12 на брой и всеки един от тях съответства на дадена област от живота и позицията на всяка от планетите и най-вече нейният зараяд определя дали този аспект от нашия живот ще бъде успешен или не. Ако изходим от това, че Слънцето в даден дом, означава щастие и успех за него, то неговият антипод Сатурн ще показва, че в разглежданата сфера на живота ни очаква голямо нещастие. И така, ето за какво отговаря всеки един от домовете в астрологията:

 • 1-ви дом: е домът на личността. Той се отнася за него, като индивидуалност и душевност и за начина, по който ще се представи в живота.
 • 2-ри дом: е свързан с материалната обезпеченост на разглежданата личност, както и с неговите вродени таланти и способности.
 • 3-ти дом: отговаря за контактите и обкръжението на личността, за неговите близки, роднини и приятели, както и за кратките пътувания и началното обучение.
 • 4-ти дом: е свързан пряко със семейството, дома, възпитанието и фундаменталните устои на живота, без които нищо не може да бъде пълноценно и успешно.
 • 5-ти дом: отговаря за любовта, творчеството, почивката, удоволствията, хобитата, шоу бизнеса и продължаването на рода.
 • 6-ти дом: е домът на дълга, службата и медицината. Той също показва нашата способност да се адаптираме във всяка среда.
 • 7-ми дом; е свързан с брака и брачните парньори, както и с отношенията с близкото обкръжение. Освен това той разглежда и законите, договорите и всички юридически аспекти на нашия живот.
 • 8-ми дом: е домът на икономиката, финансовите дела и бюджета, включително и семейния. Той също отговаря и за окултното, екстремните ситуации, смъртта и секса.
 • 9-ти дом: е свързан с идеологията, философията, науката, образованието, както и с власта и издигането в живота.
 • 10-ти дом: е свързан пряко с властта, кариерата, професията и отношенията ни с висшестоящите.
 • 11-ти дом: е домът на приятелите, личната свобода и изпълняването на желанията.
 • 12-ти дом: е свързан с тайните, дълбоките душевни преживявания, с подсъзнателното, непознатото и мистичното.

Знаейки значението на всеки един от домовете, вече ще можете да разберете каква ще бъде съдбата на този аспект от вашия живот, според позицията на всяка една от планетите в него. Ако искате да прочетете професионално изготвен хороскоп, посетете сайта на AstroData - един от водещите сайтове за астрология в България.

 

1
Колко парфюма трябва да има всяка дама за лятото?
Попълването на двустранен констативен протокол за ...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location