Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (632 words)

Защо да ходим на ресторант след като можем да останем да се нахраним у дома?

Здравейте приятели! Днес искам да дискутираме с Вас темата за ресторантите и дали според Вас освен приятно може да е и полезно посещението им?

Здравейте приятели! Днес искам да дискутираме с Вас темата за ресторантите и дали според Вас освен приятно може да е и полезно посещението им? Да, „полезно“, не съм се объркал. Лично аз чувствам в дадени моменти посещението на ресторанти или друг тип заведения за хранене като полезни. Осъзнах това напълно след последното си посещение в любимата ми Вила Марциана. Защо е така, ще разкажа малко по – надолу в редовете. 

Искам да започна с разшифроването на „приятно“ и „полезно“. Съвсем нормално е когато човек бъде гладен да си приготви сам храна или съответно да посети място, което предлага готова такава. Целта е една и е ясна. От тук обаче възниква дискусионния момент – какво човек предпочита и какво може да си позволи? Предполагам голяма част от хората предпочитат да отидат на място на което им е приятна атмосферата, компанията и може би най – важното, приятна им е кухнята, която предлага съответното заведение, следователно това е и най – добрата възможна комбинация . За да бъде постигнато всичко това би следвало въпросния човек със своите желания и претенции да може чрез материален начин да си ги задоволи. Мисля,че това е най – важната зависимост: да желаеш нещо, но и да имаш средства, за да го постигнеш.

Нека сега да споделя и моето мнение, гледна точка: Защо за мен посещението на заведения е полезно? След натоварения работен ден, за мен понякога и през уикенда, винаги ми се иска да приключа вечерта на място в добра компания, с добре приготвена храна и напитки. Принципно това се получава най – често у дома. Ок, това е много добре, тъй като голяма част от хората желаят именно това – да имат дом, където като се приберат да могат да се насладят на добра атмосфера и компания. Лично аз съм и кулинар, когато прибирайки се заваря хладилника без готова храна винаги мога да приготвя дадено кулинарно изкушение, това е нещо което дори ме зарежда с енергия, целия процес от подготовката до завършването на ястието.

Тук достигаме и до тезата ми, че „Посещаването на заведения за мен е полезно“, след всичко изброено много хора биха казали, че щом имам къде и най – вече мога да си приготвям храната лично, защо да ходя на публични места? До някъде са прави, но за мен едно посещение на приятно за мен заведение, както вече споменах и в добра компания, е повече от обяд или вечеря. В такива моменти би следвало да се отдалечим от забързания начин на живот, да се отдалечим от това, което ни е притеснявало през целия ден, да забравим основните си ангажименти и проблеми, тъй като в реалността в която живеем това е неизбежно. Едно такова посещение води след себе си голяма доза енергия за цялото ми тяло, води до стимулиране на всичките ми сетива, което е изключително благоприятно за един бъдещ етап. Разбира се , за да се насладим на едни такива моменти би следвало да разполагаме и с подходящата доза финанси (пак тези финанси ), които са неизменна част от нашето ежедневие, но кажете ми, живота не е ли прекалено кратък, за да се притесняваме до толкова голяма степен за тези пари? Затова , наслаждавайте се на моментите си на щастие, свобода и релакс.

От написаното до тук изнесох своята лична гледна точка,за това че заведенията са едно комплексно място, където клиентите следва да получават много повече от една ситост и задоволяване на физиологичен глад, места където човек следва да „отвори“ душата си, да почувства свобода ,да получи енергия и свежа доза морал. И накрая драги приятели, един съвет от мен: постарайте се в даден момент да постигнете един изключителен синхрон в който да успеете да постигнете приятния с полезния елемент.

1
Качества на металните покриви
Линк билдинг на фирмени сайтове в БГ
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location