Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (674 words)

Има ли био продукти в ресторантите на Варна?

Задаваме си този въпрос със съзнанието, че той никак не е маловажен. Крайните клиенти в България са скептични при думата „БИО” и има защо.

Задаваме си този въпрос със съзнанието, че той никак не е маловажен. Крайните клиенти в България са скептични при думата „БИО” и има защо.

Биопродуктите са скъпи, а произхода и качеството са неясни. Всеки се сблъсква в своето ежедневие с подвеждащи "зелени" марки и крещящи заглавия. През последните години потребителите на биопродукти се научиха да четат внимателно етикетите и да разбират от съставки. Но в ресторанта никога не можем да сме сигурни, че съдържанието в чинията е същото, което е представено в менюто. А доверието е нещо, което много ресторантьори в годините са изгубили и много малко са постигнали. В случая бихме казали: Важно е да има контрол! Но какво би могъл да гарантира той, при условие, че след термична обработка не може да бъде доказано дали използваният продукт е био или не е.

 Това е възможно само в сурово състояние в търговската мрежа или при производителя.

Видно е, че ресторантьорският бизнес има дълъг път пред себе си, преди да спечели доверието на своите все пак верни клиенти.Културата на потребителите в българските ресторантиПо-скоро се наблюдава тенденция и стремеж у ресторантьорите да работят с малки несертифицирани като „БИО” стопанства, които обаче работят и произвеждат продукцията си в унисон с природата. Така тези все още малко на брой ресторанти във Варна успяват да предлагат качествени продукти на изгодни цени.Що се отнася до ресторантите във Варна, то наистина много малка част от тях си позволяват да готвят с биопродукти поради значително по-високата цена и липсата на все още ясно изградена култура на потребителя.Единственият по-голям самостоятелен търговец е Биомаркет „Балев”, където видимо се полагат усилия този ограничен пазар да се разшири.Във Варна все още присъствието на биопродуктите е ограничено в магазинната мрежа на по-големите вериги.Според производители и търговци най-многобройни са клиентите им от кетъринговия сектор, най-вече тези, които обслужват събития от по-висок ранг и основно когато става дума за чуждестранни клиенти, чиято културата на хранене е много различно развита в тази насока. Ако  желаете да научите повече за подобен пример, посетете следния линк: http://villa-marciana.com/bg/restorant-varna-villa-marciana-obstanovka.html.

 Задаваме си този въпрос със съзнанието, че той никак не е маловажен.

Крайните клиенти в България са скептични при думата „БИО” и има защо. Биопродуктите са скъпи, а произхода и качеството са неясни. Всеки се сблъсква в своето ежедневие с подвеждащи "зелени" марки и крещящи заглавия. През последните години потребителите на биопродукти се научиха да четат внимателно етикетите и да разбират от съставки. Но в ресторанта никога не можем да сме сигурни, че съдържанието в чинията е същото, което е представено в менюто. А доверието е нещо, което много ресторантьори в годините са изгубили и много малко са постигнали. В случая бихме казали: Важно е да има контрол! Но какво би могъл да гарантира той, при условие, че след термична обработка не може да бъде доказано дали използваният продукт е био или не е. Това е възможно само в сурово състояние в търговската мрежа или при производителя. Видно е, че ресторантьорският бизнес има дълъг път пред себе си, преди да спечели доверието на своите все пак верни клиенти.

 Културата на потребителите в българските ресторанти

По-скоро се наблюдава тенденция и стремеж у ресторантьорите да работят с малки несертифицирани като „БИО” стопанства, които обаче работят и произвеждат продукцията си в унисон с природата. Така тези все още малко на брой ресторанти във Варна успяват да предлагат качествени продукти на изгодни цени.Що се отнася до ресторантите във Варна, то наистина много малка част от тях си позволяват да готвят с биопродукти поради значително по-високата цена и липсата на все още ясно изградена култура на потребителя.Единственият по-голям самостоятелен търговец е Биомаркет „Балев”, където видимо се полагат усилия този ограничен пазар да се разшири.Във Варна все още присъствието на биопродуктите е ограничено в магазинната мрежа на по-големите вериги.Според производители и търговци най-многобройни са клиентите им от кетъринговия сектор, най-вече тези, които обслужват събития от по-висок ранг и основно когато става дума за чуждестранни клиенти, чиято културата на хранене е много различно развита в тази насока.

3
Рециклиране на автомобили и неговите ползи
5 съвета как да намерим евтини, но качествени авто...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location