Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (418 words)

Красива седмица след седмица

Козметичните процедури понякога са забавни, понякога малко тегави, но резултатите от тях винаги ни правят по-усмихнати и уверени.

Козметичните процедури понякога са забавни, понякога малко тегави, но резултатите от тях винаги ни правят по-усмихнати и уверени. Ето защо трябва всяка седмица да отделяме внимание на себе си. Всяка дама намира различно време от седмицата  за да ги направи, като повечето пъти се спираме на някой от почивните дни.

Красива коса

Ежеседмичните маски са препоръчителни, но в зависимост от типа коса, който имате, можете да ги правите и по-рядко. Маските за коса подхранват, заздравяват и улесняват оформянето на прическата. Съветвам ви да използвате маски, с които трябва да се поседи от половин до два часа, за да има ефект. Силно вярвам, че тези маски помагат много повече от 3-минутните, чийто ефект понякога може да си остане незабелязан.

Красиво лице

Ако при косата може и да пропуснете някоя друга седмица, то вярвам сте наясно, че с лицето нещата съвсем не са така прости. То се нуждае от редовно почистване и подхранване, така че не пропускайте заедно с косата да пльоснете нещо подходящо и на лицето си.

Красиви крака

Очакваме от тях просто да ни носят и разхождат всеки ден, постоянно. Скачаме от едни обувки в други, тичаме след автобуса с токчета, шляпаме с джапанките лятото.. Използваме ги непрекъснато, така че това им се отразява много бързо. Ако не обичате или не искате да ходите на професионален педикюр, киснете краката си в топла вода веднъж седмично и след това отстранявайте с подходяща пила мъртвата кожа. след това намажете с подхранващ лосион. Гарантирам ви, че ще се чувствате сякаш стъпвате по меки облачета. През зимата можете да разредите тази процедура през две седмици, но лятото изисква да го правите всяка седмица.

Красиви нокти

Маникюра също е въпрос на личен избор дали ще го правите при маникюрист или пък ви се отдава и предпочитате да се позанимавате вкъщи. Все пак дори и да ходите при професионалист, през седмицата не забравяйте да ги поглеждате и поправяте неизправности.

Красива кожа

Грижата за кожата на тялото е важна. Ексфолирайте редовно тялото си, за да бъде мека и чиста кожата ви. Можете да използвате закупен ексфолиант – има толкова много и са с невероятни аромати, а можете да използвате нещо от вкъщи. Аз например често ексфолирам тялото си със сварено мляно кафе. Мога с ръка на сърцето да ви кажа, че резултата след това е мекота, много близка до бебешката кожа. След ексфолирането не пропускайте и млякото за тяло, което ще запечата и удвои ефекта.

Източник: www.elmaira.bg

1
Откъде да си купим мъжки парфюми?
Мода при интериорните врати