Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (483 words)

Сватбени покани – експертите съветват

Сватбени покани – експертите съветват

Чували сте го и преди, но това е истината: „Сватбените покани ще дадат тон за сватбата и ще поставят очаквания”.

Чували сте го и преди, но това е истината: „Сватбените покани ще дадат тон за сватбата и ще поставят очаквания”. Прочетете съветите на експертите от студио за сватбени покани Print Your Day – информацията, от която се нуждаете за уведомяване на гостите при сватбената подготовка.

Изпращане на сватбените покани

Уверете се, че не сте пропуснали да подготвите покана за важен за вас гост. Покани за сватбата трябва да бъдат изпратени и до гости, с които вече сте говорили или сте кореспондирали по друг начин и те са потвърдили присъствието си. Покани не бива да бъдат изпращани до хора, с които сте обсъдили, че нямат възможност да присъстват – независимо от причината. Колкото и да държите те да са на сватбата, знайте че натрапването на поканата може да ги обиди и накара да се чувстват неудобно.

Технически и по етикет сватбените покани трябва да бъдат изпратени от 6 до 8 седмици преди обявената дата за събитието, но в забързаното и натоварено ежедневие все по-честа практика и норма става изпращането 10 седмици преди датата на сватбата. Уверете се, че всеки от бъдещите гости е получил поканата си. Добър вариант за изпращане гарантиращ получаването на поканата, е чрез обратна разписка. Така ще бъдете сигурни, че всяка сватбена покана е стигнала навреме до човека за който е предназначена.

Мислете в перспектива

Преди изпращането им сватбените покани трябва да бъдат изработени. Ако не са от готовите и стандартни модели, което горещо препоръчваме, е нужно да предвидите двумесечен срок преди датата на изпращане, в който да бъде одобрена визията на поканите, да бъдат изработени и персонализирани.

Поръчайте около 10% повече сватбени покани отколкото реално се нуждаете. Не за всеки от гостите ще е нужна отделна покана, например за двойки, семейства или за гост плюс придружител, но е по-добре да имате готови покани при нужда в непредвидена ситуация.

Секретен код

Препоръчително е сватбените покани да изискват потвърждение за присъствие от получателя си до определена дата. По този начин можете да сте сигурни, че ще направите най-добрият разчет за меню, разположение на маси и очаквани гости. Добра идея е сватбените покани да съдържат перфорира част лесна за отделяне от тях, която да бъде предназначена за изпращане от бъдещите гости.

Освен за потвърждение перфорираната част може да служи и за кратка анкета, относно предпочитано меню (напр. вегетарианско, веган, рибно или месно), предпочитани напитки и стил музика. Ценната обратна информация, която ще получите няма да натовари гостите, а дори ще ги накара да се чувстват по-комфортно защото ще усетят, че сте загрижени за комфорта им.

Всяка от перфорираните части е препоръчително да съдържа и персонален секретен код. Така дори ако някой от най-развълнуваните гости е пропуснал да напише името си или то е нечетливо, по секретния код ще разберете от кой е отговорът.

Смятате, че сме пропуснали нещо? Моля, коментирайте от формата по-долу!

2
3 Кaрдиo трeнирoвки
Продажбите - не само чрез интернет маркетинг, а и ...