Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (769 words)

Често срещани проблеми с бельото и как да се справите с тях

chesto-sreshtani-problemi-s-belyoto

Доброто дамско бельо е истински Божи дар, предлагащ комфорт и защита във всяка ситуация. За съжаление, има и бельо, което не попада в тази категория, а причинява дискомфорт, който е невъзможно да се игнорира.

Има много потенциални проблеми с бельото, които са лесни за разрешаване с правилния дизайн, но има и други, които не са толкова лесни за отстраняване. Но никога не се страхувайте, помощта е близо! Ето някои от най-досадните проблеми и как можете да ги разрешите.

Сърбеж

Без значение колко красиво изглежда бельото ви, ако не е удобно, няма да бъдете щастливи. Сърбежът може да е проблем за много хора, особено за тези с чувствителна кожа.

Измиването с подходящите препарати може да промени това. Доверявайте се на марки,  предназначени за бебета, тъй като те ще бъдат много по-нежни и е по-малко вероятно да предизвикат реакция. Понякога, смяната на праха за пране може да бъде всичко, което трябва да направите, за да премахнете неудобния сърбеж.

Етикетите могат да бъдат друг проблем, особено, ако са направени от материя, различна от тази на самото бельо. Ако основната тъкан е мека и удобна, но етикетът е груб, ще получите сърбящо място, което няма да изчезне. Не се страхувайте да изрежете етикетите, които причиняват дискомфорт. Бельото не е нещо, което вероятно ще продавате, така че няма значение!

Изпотяването може да е причина за интимен сърбеж, особено, ако сте активни. Потта може да причини протриване, сърбеж и болка, както и постоянно усещане за дискомфорт. Ако сте склонни към изпотяване, изберете памучен материал за бельото си. Памукът е изключително абсорбираща материя и позволява на кожата да диша, предотвратявайки изпотяване и сърбежи. Дори и да не сте склонни към кожни раздразнения, памукът така или иначе е по-добър за вашите интимни зони!

Миризма

Наличието на очевидна миризма, идваща от интимните региони, е страх за много хора и със сигурност с неправилното бельо може да изострите този проблем. Поддържането на зоната чиста и суха ще помогне да се предпазят нежеланите миризми и ще ви помогне да останете по-свежи.

Това означава, че памукът отново осигурява решението, абсорбирайки излишната влага от потта и поддържайки усещане за свежест като маргаритка. Сменяйте бельото си всеки ден, дори да изглежда чисто. Ако се потите силно, например по време на тренировка, трябва да сменяте бельото си още по-често.

Противно на това, което инстинктите могат да ви кажат, прахът за пране за бельо без аромат ще ви помогне. Това свежда дразненето до минимум, което от своя страна може да доведе до развитие на нежелани кожни проблеми.

Прекалено стегнатото бельо, е друг виновник за насърчаване на лоши миризми. И тук не е виновно свободно прилепналото бельо, а тесните гащи, в които се впивате! Напълно нормално е да харесвате да носите прашки, но прилепването трябва да е правилно. Бельото трябва да е плътно, но и да не стои прекалено плътно към интимната ви зона, иначе въздухът няма да може да циркулира.

Прекалено прилепналото бельо не е приятел на никого - не е удобно, ще съсипе силуета ви и може да насърчи развитието на миризми.

Загуба на форма

Комфортът е толкова съществена част от избора на вашето бельо, че ви се къса сърцето, когато перфектното бельо започне да се разхлабва и нямаме предвид, че сте качили няколко килограма! След известно време, бельото може да започне да губи формата си, да се усеща торбесто на места и да изглежда неприлично.

Износени долнища

Ако бельото е загубило формата си и вече не седи правилно, е време внимателно да оставите любимите си гащи да си починат и да инвестирате в нови. Няма спасение за тях, след като са износени!

Разбира се, има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да удължите живота на бельото си.

В идеалния свят, нежното ръчно измиване би било най-добрия избор за пране. Разбира се, това не винаги е практично, особено ако имате нужда от по-горещо измиване.

Все още е възможно да удължите трайността на бельото си, докато използвате пералнята. Уверете се, че сте избрали цикъл, предназначен за деликатни продукти. За да осигурите малко допълнителна защита, обърнете бельото наобратно. Предварително обработете всички петна и след това поставете бельото си в чанта за пране или калъфка за възглавница.

Никога не трябва да сушите бельо в сушилня, а вместо това да оставяте да изсъхне на въздух. Памукът е по-издръжлив от другите тъкани и се пере добре, така че ако вашият приоритет е бельо, което стои добре и издържа дълго време, това може да е отговорът.

Прости стъпки

Цветът, стилът и формата на вашето бельо зависят изцяло от вас, но следвайки горните съвети, никога повече няма да се налага да се сблъсквате с някои проблеми! Ако имате нужда от допълнителна бра-фитинг консултация, обърнете се към професионалистите от Velina Vanity.

0
Интересни риболовни аксесоари
10 причини да наемете копирайтър