Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (588 words)

За какво трябва да следим при избора на работно облекло?

04----------

Изборът на работно облекло не е чак толкова лесна задача, колкото може би някои си мислят. Хубаво е да бъдем информирани предварително за какво трябва да следим при избора, за да може то да служи на работниците колкото може по-дълго. В същото време качественото работно облекло се отличава и по това, че не изисква особени грижи при поддръжката.

 И така, нека видим какви са най-важните качества на доброто работно облекло.

На първо място - да е надеждно, особено ако работниците работят в трудни условия. Препоръчително е да се избира здраво и едновременно с това стилно работно облекло. Но възможно ли е това да се комбинира в един комплект? Да, напълно, само трябва да сте запознати с основните критерии при избор на работни дрехи.

Какъв е най-подходящият плат за работно облекло?

Много важен е съставът на тъканта. За най-добър избор се считат следните видове платове – полиестер, памук и комбинация между синтетични и памучни влакна. Разбира се, изборът на плат се съгласува с конкретната функция на работното облекло. Например, ако ще купувате униформа на готвач, то тогава най-добрият избор са памучните тъкани. От една страна това е „дишаща“ материя, която е подходяща както за летните горещини, така и за по-студените дни. Естествено, памучната тъкан си има и своите недостатъци, например, че се износва бързо и бързо губи цвета си.

Що се отнася до полиестера, то той се отличава с голяма здравина. Но има сериозен недостатък – полиестерът спарва и не позволява на кожата да диша. Ето защо, тъканите, изработени от съчетание между памук и полиестер са най-добрият избор.

Не е тайна, че някои видове работа изискват специална униформа. Покупката на униформа в днешно време е много по-лесна, отколкото си мислите. За да направите това, просто въведете заявка в лентата за търсене на вашия браузър, например „ купи специалност “ и изберете това, от което се нуждаете. На какво обаче трябва да обърнете внимание при избора на работно облекло? Нека се опитаме да разберем това!

И така, първо трябва да решите какъв вид работа ви е необходим гащеризон. И това е много по-важно, отколкото си мислите. Факт е, че технологиите се прилагат в униформа, която ще помогне за опростяване и осигуряване на възможно най-много един или друг вид работа. Ако обаче използвате работното облекло за други цели, тогава тези технологии ще попречат повече, отколкото да помогнат. Например, ако работата ви не е свързана със запалими вещества и огън, тогава гащеризоните от огнеупорни материали са безполезни за вас.

Не забравяйте да обърнете внимание на качеството на плата, от който е направено работното облекло. Като цяло доброто работно облекло е направено от доста плътна и груба материя. Именно тази тъкан може да осигури защитни свойства. Ако тъканта е твърде тънка, тогава гащеризонът просто ще бъде практически безполезен.

Основни критерии за избор на тъкан за работно облекло

Плътност на текстила

Известно е, че колкото по-висока е плътността на тъканта, толкова по-добра е здравината на работното облекло. Вярно е, че тук съществува едно голямо "но", защото ако плътността е прекалено висока, дрехите стават твърде тежки. Именно поради тази причина се препоръчва да се обърне внимание на материалите със средна плътност.

Здравината на шева

Добре е шевовете да са тройни и за предпочитане е да са изработени от висококачествени нишки.

Устойчивост при многократно пране

Работното облекло следва да има защита от замърсяване и също така да издържат на машинно пране. Добър вариант е устойчивостта им при пране на около шестдесет градуса по Целзий.

Импрегниране и обработка

Работното облекло в някои индустрии се изисква да бъде непромокаемо или пожароустойчиво. Това също следва да се има предвид.

0
Бърз, лесен, хубав и евтин избор на спално бельо
Модни блузи 2021: Материи и дължини