Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (652 words)

Най-добрите мъжки костюми: КОЙ Е ВАШИЯТ СТИЛ?

мъжки костюми

Независимо дали работите в офис, в който костюмите са задължителен дрескод или се обличате за вечеря през уикенда, костюмът би трябвало да е основна част от гардероба на всеки съвременен мъж.

Без значение дали става дума за сватба, интервю за работа или погребение, най-вероятно той ще ви е нужен поне един път в годината, за да изглеждате впечатляващо и стилно.

Има обаче огромен брой решения, които трябва да бъдат взети при закупуване на костюм, с широк избор от марки, различни стилове, материали и ценови диапазон, които трябва да вземете предвид.

Носенето на костюм е като да облечете нова кожа - трябва да се чувствате комфортно в костюмите си и да знаете как различните варианти за стайлинг могат да повлияят на вашия външен вид. Един добър костюм може да ви накара да изглеждате по-високи, по-стройни или да подчертае раменете. Също така може да ви помогне да предизвикате правилното впечатление на работното ви място. По принцип, избирането на подходящия костюм изпраща сигнал на всички около вас, че не сте безразлични към вашия избор на стайлинг и че имате подреден живот.

С толкова много видове костюми може лесно да се изгубите при вземането на решение. За да решите какво търсите, първо помислете за поводите, за които се обличате. Ако е за работа, тогава двуредовият костюм е вашият избор, ако това е официално събитие, тогава смокингът ще свърши работа.

Обикновен костюм с двуредно закопчаване

Обикновеният костюм с двуредно закопчаване е задължителен за вашия гардероб. Универсалният избор, който можете да обличате, когато имате покана за сватба или да носите в офиса.

Ако искате да се сдобиете с такъв, най-добрият избор е тъмносиният, тъй като това е най-изтънчената и адаптивна опция.

Ако сте решили да си купите два костюма, вземете един тъмносин и един тъмносив или сив. Това не само означава, че ще имате повече възможности през седмицата, но и ще можете да ги комбинирате за по-малко официални поводи и да носите панталоните с тъмносиньото си сако (и обратно).

Многоцветен или шарен костюм

Ако наистина искате да се откроите от тълпата, можете да го направите с шарен костюм. Независимо дали става въпрос за такъв на ивици или карета просто се уверете, че моделът има фини, тонални цветове, и винаги го комбинирайте с обикновена риза и обикновени аксесоари.

Костюм с двуредово закопчаване

Като алтернатива, ако искате да направите впечатление със стила си, но не харесвате шарените костюми, трябва да изберете костюм с двуредово закопчаване .

Тъмно сако с двуредово закопчаване е достатъчно универсално, за да се носи в офиса, но е достатъчно специално за коктейлни партита и сватби.

Традиционните двуредови костюми имат до осем копчета, но по-съвременните обикновено имат четири или шест копчета и, въпреки че можете да носите двуредното си сако разкопчано, то е проектирано да се носи закопчано.

Костюм за вечеря

Разбира се, има някои официални случаи, с които често използвания ви костюм няма да се справи. Поканите за официални събития не са толкова често явление, но когато ги получите, ще искате да сте на ниво.

Това е моментът е да облечете сако за вечеря (или смокинг, ако сте американец), бяла риза, да обуете лачени обувки и да направите най-доброто впечатление като възможно най-добрата версия на Джеймс Бонд.

Летен костюм

И накрая, ако посещавате лятна сватба, спортно събитие или градинско парти, ще искате „летен костюм“. Той е перфектен начин да останете бляскави и изискани, както и да ви е прохладно, дори когато жегата се опитва да предизвика обратния ефект.

За този вид костюм ви препоръчваме лен или светъл памук в бежов или пастелен цвят.

Мъжките костюми трябва да се подбират не само по стил и предназначение, но и по сезони. За топлия сезон можете да изберете двуреден костюм с класическа кройка или американска визия. Те изглеждат добре с летни обувки. В студения сезон дайте предпочитание на по-тесни костюми.

Изборът на перфектния костюм е много по-лесен, ако до вас има експерт, който дава съвети и прецизно измерва тялото ви, а крайният резултат ще ви накара да се чувствате отлично.

1
Почистване на домове – защо да наемем фирма?
Какво да направите, ако спешно се нуждаете от клие...