Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (376 words)

Точният размер на дамските обувки

Точният размер на дамските обувки

След като вече сме решили какви дамски обувки искаме да си закупим,остава ни да намерим точния за нас размер.

След като вече сме решили какви дамски обувки искаме да си закупим,остава ни да намерим точния за нас размер. Краката ни,а и ние самите, бихме изглеждали смешно в по-големи от необходимото обувки. Още по-нелепо, а и болезнено ще бъде, ако решим да обуем по-малък размер. В крайна сметка няма никакъв смисъл да жертваме комфорта и сигурността на краката ни в името да притежаваме единствения останал чифт от така модните дамски обувки, които обезателно искахме да притежаваме.

Нормално е двата крака да не са напълно еднакви. И тази естествена разлика често се отразява и на размера на обувките.Освен това в различните части на деня краката ни изглеждат различно. И,разбира се, през отделни физиологични периоди от живота ни ходилата могат да порастват.Затова е абсолютно задължително да премерваме всеки чифт дамски обувки.

Може би най-подходящото време за мерене на обувки е късно след обяд. Тогава, в следствие на работния  ден или много ходене, краката най-вероятно са отекли, а ходилата може да са подпухнали. Обуйте и двете обувки. Разтъпчете се наоколо. Пробвайте един по-малък размер и един по-голям. Така ще се убедите кой е точният за вас. Дамските обувки трябва да прилягат удобно на краката.Раздвижете леко пръстите-правилният размер позволява това движение. Но, ако има твърде много свободно пространство около тях по-добре опитайте с друг чифт. Опипайте около петата-обувката пасва точно, когато нито се впива в крака, нито пък стои разхлабено. Преценете как усещате горната част на дамските обувки. От какъвто и материал да е изработена, тя трябва да стои по формата на крака. В никакъв случай да я деформира. Не правете компромиси с обувки,които ви стягат. Нараняванията,които могат да ви причинят са толкова неприятни,че нищо чудно да намразите дамските си обувки. Ако избирате обувки на токчета,не забравяйте, че тежестта на тялото обикновено се разпределя върху пръстите,свода и петата. Хубаво е на тези места обувките да са подплатени с меки възглавнички за по-голямо удобство и сигурност. Обърнете внимание и на подметките трябва да са от подходящ за сезона и повода материал.

В началото пазаруването може да ви отнема повече време и търпение.Но веднъж привикнали, ще ви бъде изключително лесно да подбирате правилните дамски обувки, които да носите с удоволствие и без притеснения.

2
Коли като паметник в двора или на скрап
Освежаване на мебелите в дома