Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (592 words)

Как да боядисаме косата си у дома?

Как да боядисаме косата си у дома?

Всяка една жена в даден момент от живота си е склонна към промени, дори и с цвета на косата си. Да бъде различна, привлекателна и да се отличава от другите е основна цел и задача на всяка жена. Промените обаче, които можем да направим с визията си са малко ограничени.

Всяка една жена в даден момент от живота си е склонна към промени, дори и с цвета на косата си. Да бъде различна, привлекателна и да се отличава от другите е основна цел и задача на всяка жена. Промените обаче, които можем да направим с визията си са малко ограничени. Можем да сменим стила на обличане, прическата си, да използваме различни парфюми, както и цвета на косата например. Повечето от нас прибягват до услугите на фризьора си, но има и такива, които предпочитат да не чакат дълги часове в салоните, а да се справят с този проблем сами у дома. Това, с което трябва да внимаваме обаче, е да не изцапаме всичко наоколо. Затова е необходимо да преценим и намерим най-подходящото място, което после лесно да почистим. От личен опит препоръчвам това да бъде- банята. Дори и да изцапате, можете да измиете всичко веднага с вода и да не останат никакви петна.

Вземете си подходящ гребен, не много ситен и хубава, четка която да не скубе, за да не остане половината Ви коса на нея. Препоръчвам Ви преди да започнете боядисването да сложите няколко капки кристали в краищата на косата, за да можете да я сресвате по-лесно и да не се оплита, докато я боядисвате. Разбира се не прекалявайте с тях, за да може да хване добре боята- нужни са наистина само няколко капки. Правилно е по принцип боядисването да започне от средата на главата и да се разпредели косата на 4 равни части. Това обаче може да се случи само във фризьорския салон, защото вкъщи имаме обикновено само 1 чифт ръце. Затова повечето дами предпочитат да започнат с боядисването отпред по контурите на лицето. Внимавайте- трябва да сте прецизни и бързи с нанасянето на боя, когато го правите по този начин, защото отпред оросяването е по-силно, а боята както всички знаем се активира от затопляне, така, че за да не се получат два различни нюанса на косата Ви по-добре е да бъдете наистина бързи.

Друг мой съвет е, ако се боядисвате у дома да не правите големи контрасти в цветовете, защото все пак може да има кичури коса, които сте пропуснали или не сте боядисали добре и ще си личи „от самолет“. Затова, ако сте решили да бъдете напълно различна и да направите коренна разлика във визията си- по-добре се оставете в ръцете на професионалистите, които си знаят работата. Така може да сте сигурни, че когато се боядисвате у дома и цветовете не са контрастни и да има леки несъвършенства, те няма да бъдат забелязани.

Друг мой съвет е да стоите точно 30 минути с боята, както е по описание. Не напразно е написано това описание! Първите 25 минути боята прониква в косъма и го оцветява, а последните 5 минути косъмът се „затваря“, за да не бъде чуплив, а загладен и оцветен. Това е основната причина да трябват точно 30 минути, нито повече, нито по-малко. Ако измиете косата си по-рано, оставяте косъма отворен, след което боята Ви ще падне бързо и друг неблагоприятен ефект ще бъдат „цъфналите“ краища.

И не забравяйте да сложите балсамчето, което има във всяка опаковка на боя. То запечатва косъма и обикновено задържа цвета на боята за по-дълго време. Нанесете го само в краищата на косата, а не в корените, за да не омазните допълнително скалпа.

 

1
Отървете се от депресията и хроничната умора като ...
Оставете прането на мека мебел на професионалистит...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location