Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (568 words)

Съвети от дерматолог Иванова за ежедневна грижа за кожата

Съвети от дерматолог Иванова за ежедневна грижа за кожата

Дерматолог Диана Иванова от Стара Загора отговаря на вашите въпроси относно грижата за кожата през зимата

Дерматолог Диана Иванова от Стара Загора отговаря на вашите въпроси относно грижата за кожата през зимата:
Въпрос: Каква е най-добрата рутинна грижа за кожата на лицето сутрин?
Отговорът на дерматолог Иванова: Измийте лицето си и приложете дневен овлажняващ крем със защитен фактор, който зависи от типа на кожата ви. След попиването му можете да използвате грим.
Въпрос: Какво е най-добре да се прави вечер за да имаме красива кожа?
Отговар: Почистете лицето си с тоник. Препоръчвам ви такива, които са без алкохол. След това нанесете нощем крем, който най-добре да съдържа ретинол, който подхранва кожата в дълбочина.
Въпрос към дерматолог доктор Диана Иванова: Обичам да карам ски, но кожата ми винаги става суха и напукана. Какво мога да направя, за да я предпазя?
Съветът на специалиста: Нанесете богат и кремообразен овлажнител. Уверете се, че той има слънцезащитен фактор минимум 30, тъй като ултравиолетовите лъчи са по-интензивни при по-висока надморска височина. Преди да си закупите такъв овлажнител, погледнете дали той е с широк спектър и защитава от UVA и UVB лъчи.
Въпрос: Имам прекалено мазна кожа. Как мога да се справя с проблема?
Отговорът на кожният специалист: Потърсете продукти, които съдържат ретинол и силициева киселина. Тоник, който съдържа такава киселина и е без алкохол също е много добро решение за почистване на кожата през деня, когато това се наложи.
Въпрос: Притеснена съм за съпруга ми, той не полага никакви грижи за кожата си и ми казва, че мъжете не трябва да правят нищо. Вярно ли е това?
Отговор: Мъжката кожа не е по-различна тази на дамите, което означава, че тя също има нужда от грижи. Трябва да се почиства сутрин и вечер с пяна за измиване на нечистотиите. Мъжете също така трябва да използват слънцезащитни продукти през цялата година, а веднъж седмично да ексфолират лицето си.
Въпрос към дерматолог Иванова от Стара Загора: Кои са най-добрите грижи, които могат да се прилагат за кожата на бебето?
Отговорът на специалиста: Използвайте продукти, които са без оцветители и аромати, които са предназначени специално за бебешка кожа. Природните и органичните продукти са по-безопасни, но все пак всяка кожа е с индивидуални характеристики, затова трябва да посетите дерматологичен кабинет, за да сте по-сигурни за вашето бебе.
Въпрос: Можете ли да ми дадете съвет, тъй като кожата на лицето ми на места е суха, а в други зони е мазна?
Отговор: Т-зоната на лицето обикновено е по-мазна, отколкото останалата част от лицето. За щастие тази зона е лесно да бъде третирана отделно от останалите части, тъй като обхваща челото, носа и брадичката. Можете да усетите положително действие на тониците със салицилова киселина, а скулите, бузите и шията третирайте с овлажняващи продукти.
Въпрос: Има ли предупредителни знаци, които да подсказват, че трябва да се посети незабавно дерматологичен кабинет.

Отговорът на дерматолог Иванова: Ако ви се появи петно на кожата или се получи промяна в цвета или размера на вече съществуващо, а също ако имате подуване, което изглежда като ухапване от насекомо, но не изчезва повече от 2 седмици, тогава със сигурност трябва да посетите дерматологичен кабинет. Ако обривът е болезнен и започва да се разпространява, тогава запазете си час възможно най-бързо.

Въпрос: Добре ли е да използвам сапун, когато мия лицето си или трябва да използвам някакъв специален продукт?
Отговор: Сапуните изсушават и дразнят кожата на лицето, затова трябва да използвате специален почистващ продукт, дори и когато сте в банята.
За допълнителни въпроси към дерматолог Иванова от Стара Загора и за запазване на час посетете http://dermatolog-ivanova.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82

4
Професионална козметика за лице с анти-ейдж действ...
Струва ли си да наемем счетоводна кантора?