Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (348 words)

Изучаването на английски език е препоръчително от ранна възраст

Изучаването на английски език е препоръчително от ранна възраст

Има ли смисъл от изучаването на английски език в детската градина или записване на детенцето още от най-ранна възраст на езикови курсове?

Има ли смисъл от изучаването на английски език в детската градина или записване на детенцето още от най-ранна възраст на езикови курсове?

Допълнителните разходи по изучаването на английски език представляват бариера, която възспира много родители от избора детето им още от 3-4 годишна възраст да започне изучаването на английски език. Аргументите, че то едва ли би научило много понеже е прекалено мъничко и нагласата, че малчуганът ще има достатъчно време за учене в по-напреднала възраст трудно могат да бъдат оборени.

Какви обаче са фактите?

Колкото по-рано детето се „сблъска с езиковата бариера“, толкова повече ползи ще извлече. Дори слушането на езика различен от родния му води до научаване на определени думички, които учудващо бързо ще стават все повече и все повече.

Ученето на чужд език ще забърза развитието на детето, т.к. то се явява своебразна „тренировка за мозъка“. Ще го накара да се чувства по-уверено и ще постави основите на перфектното научаване на езика в ученическите години.

Децата в ранна възраст учат много бързо, любознателни са и с интерес подхождат към новите и непознати за тях неща. Това са фактори, които благоприятстват изучаването на английски или друг чужд език, усвояването на нови умения и оформянето на бъдещи навици и хобита.

Учебната програма за английски предназначен към най-малките включва методи на забавление, каращи детето да учи новите думички по най-естествения и забавен на него начин, чрез игри, песнички и занимателни упражнения. Процесът на учене няма да се свързва от него с нещо досадно и нежелано, а с приятни и най-важното ефективни занимания очаквани с нетърпение.

Телевизията не трябва да е лукс за детето и да му бъде забранявана съвсем. За щастие има много образователни предавания за деца създадени с цел малчуганите да получат основни знания по английски език гледайки любимите си филмчета. Добър пример за телевизионен канал излъчващ обичани от децата, образователни и с минимум или никакво насилие в тях предавания е Дисни Джуниър.

Езиково школа Омега провежда курсове по английски език за всички възрасти http://omegals.com/obuchenie_na_angliiski_ezik.php

 

3
Казино бонуси – как работят те и как да разберем д...
Банята: Вашият малък оазис