Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (371 words)

Кои храни да избягваме по време на 90 дневната диета

90 дневната диета е хранителен режим, при който различните хранителни групи се консумират разделно, като за разлика от разделното хранене

90 дневната диета е хранителен режим, при който различните хранителни групи се консумират разделно, като за разлика от разделното хранене тук не става дума за рамките само на едно дневно хранене, но за цял ден, посветен изключително на една единствена хранителна група.

Целта на тази диета е да се улесни работата на стомаха, тъй като за да обработи и усвои всеки тип храна, той отделя стомашен сок с определена киселинност, а когато храните са комбинирани този процес не може да се извърши качествено, което води до неусвоени хранителни вещества, натрупване на токсини, вследствие лошата перисталтика на червата и като краен резултат – влошаване на здравословното състояние и натрупване на излишно тегло.

Когато спазваме 90 дневната диета лошите ефекти от неправилното хранене са избегнати, но за целта е важно да изключим някои вредни храни, не само по време на диетичния режим, но и по възможност завинаги.

Някои храни са изключително вкусни и всички се изкушаваме да посегнем към тях, но те не могат да предложат нищо ценно на нашия организъм, освен еуфорията от приятния им вкус и огризенията, които изпитваме впоследствие.

Храните, които трябва да изхвърлим завинаги от своето меню, ако искаме да бъдем здрави, стройни и красиви са:

Бялата рафинирана захар, която се превръща в глюкоза, повишава гликемичния индекс в организма и ни прави постоянно гладни за вредни храни.

Бялото брашно, което действа на същия принцип и не доставя никакви полезни вещества, фибри и витамини на нашето тяло.

Животинските и хидрогенирани мазнини, които не само ни правят дебели, но и запушват кръвоносните съдове, причинявайки хипертония и други сърдечни заболявания.

Фруктозните сиропи и изкуствени подсладители, съдържащи се в безалкохолните напитки, особено тези, които декларират своята диетичност. Избягвайте всички безалкохолни напитки, закупени от търговската мрежа и заложете на прясно приготвени фрешове и пълнозърнести храни. Заложете на плодовете, вместо бялата захар и полезните растителни масла, вместо тлъстите пържени меса и маргаринът.

Спазвайки тези правила, не само ще направите 90 дневната диета ефективна, но и ще подобрите своето здравословно състояние в дългосрочен план.

За още полезна информация относно този ефективен метод за отслабване, посетете http://dietata.com/diet/category-90-dnevna-dieta/. На тази страница подробно е обяснено какво представлява диетата.

 

1
Голямата баня и подходящото обзавеждане за нея
Как с нулев бюджет да повишим продажбите в онлайн ...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location