Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (336 words)

Възстановяване на дефекти със зъбен мост

Възстановяване на дефекти със зъбен мост

Всеки проблем има своето решение, стига да знаете къде да го потърсите и към кого да се обърнете.

Възстановяване на дефекти със зъбен мост

Всеки проблем има своето решение, стига да знаете къде да го потърсите и към кого да се обърнете. Когато обаче става въпрос за вашето здраве и самочувствие, не е достатъчно да търсите каквато и да е помощ. Нужно е да се погрижете по най-добрия възможен начин за себе си, за да предотвратите задълбочаването на проблемите и да се обърнете към опитни дентални професионалисти.

При необходимост от корекция на зъбни дефекти можете да разчитате на различни видове зъбни мостове. Те могат да да заместят един, два или повече зъба, а така също и да бъдат изработени по-големи конструкции, наречени подкови.

Изработката на зъбен мост се осъществява като се прави изпиляване на съседните два зъба, за които се закрепва моста. Вашият зъболекар ще определи кои точно зъби ще бъдат включени в зъбната конструкция и ще изготви специален лечебен план за вас.  

Това е доста отговорна задача, защото трябва да се прецени кои зъби са годни да бъдат включени в зъбната конструкция.

По време на лечебния процес вие ще носите временни зъби, които са изработени по специална отливка, която може да ви бъде поставена веднага. Така можете да продължите да общувате свободно с близки и познати, без да се притеснявате за външния си вид. Времето до поставяне на зъбния мост не е продължително и няма да имате проблеми с временните си зъби.

Трябва да отбележим, че зъбните мостове коригират дефекти на зъбната редица, когато имаме запазени крайни зъби. Имайте предвид и това, че веднъж изпилен зъб не може да се възстанови и завинаги трябва да бъде „покрит“ с коронка.

Днес се предпочита металокерамика или изцяло керамика, за по-добър естетически вид на вашите зъби. Тя е просто метод на корекция на зъбни дефекти, но не и тяхното лечение. При поставяне на зъбен мост, специалистът стоматолог се стреми към това да запази всеки зъб жив и в много редки случаи се прибягва към неговото умъртвяване.

 

2
Каква е разликата между ръчните и автоматизирани и...
Как да опазим водата в природата