Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (482 words)

Отговорността на родителския избор

Когато разберете, че сте бременна при вида на двете чертички въргу теста радостта е голяма, но от този момент отговорността ви също става голяма

Когато разберете, че сте бременна при вида на двете чертички въргу теста радостта е голяма, но от този момент отговорността ви също става голяма, защото вие се превръщате в родител, от чиито решения зависи детето ви. Някои от най-важните решения ви предстоят още в ранния етап – избор на наблюдаващ акушер-гинеколог, избор къде и как да родите, дали бащата да присъства, името на бебето. Но не си мислете, че това с това се изчерпват всичките ви решения и големи отговорности свързани с бъдещето на вашето дете.

Важно решение е дали ще гледате бебето само до първата година или ще го гледате до края на майчинството. Това решение е важно, защото тепърва ще предстои и избора на детска ясла, в която да дадете детето си, когато настъпи момента. За тази цел трябва да проучите детските градини с добра репутация и които да ви на удобно място от работата или местоживеенето. Кандидатстването е друг дълъг етап, който може да завърши и с отрицателен резултат. За това трябва да бъдете подготвени по-отрано, като имайте предвид, че целия процес отнема поне 6 месеца, което означава, че ако сте решили да се върнете на работа след първата година е важно да започнете проучването на яслите в София най-късно, когато малкото съкровище навърши половин годинка. Ако обаче сте решили да изчакате и двете години до този сублимен момент за вас и вашето дете, то тогава сте поставени под друга отговорност – възпитанието на детето при започване на втората му годинка. Трябва да решите дали искате да запишете детето ви на ранни езикови курсове, по какъв начин да го възпитавате изобщо, какво да му бъде забранено и какво разрешено – това включва храни, развлекателни дейности като телевизия, игри и границата на компромисите, за да не разглезите твърде много детето си. Детето започва да манипулира родителите си именно през втората си годинка, за това това е сублимен момент за поставяне на начало на възпитанието и правилата за вашето дете и семейство. Често родители правят избора с частна детска ясла в София, където детето получава най-добрите грижи и внимание, но недейте да мислите, че възпитателите там са отговорни за поведението и възпитанието на вашето дете. То много добре знае кои са родителите му и винаги копира тяхното поведение и взаимоотношения дори и да прекарва значително по-малко часове с тях отколкото с възпитателите и другите деца в яслата.

След яслата следва детската градина, където обикновено другарчетата са същите, сменят се само въпитателите и евентуално сградата или стаята. Ако не сте успели да дадете детето си в желаната от вас ясла сега е момента да направите нов избор и да минете цялата нова процедура за кандидатстване. Както вече сте се убедили, след кандидатстването в яслата, тази процедура не е нито кратка нито лесна, така че започнете я навреме! 

 

1
Важни предимства и последици от използването на ен...
Готов ли си за преместване в новия дом? 3 Грешки, ...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location