Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (460 words)

Лечение на рак на гърдата

Има различни методи за лекуване на рак на гърдата. Според неговото разрастване се прилагат методит e: хирургическа операция, химиотерапия, хормонална и лъчева терапия.

Има различни методи за лекуване на рак на гърдата. Според неговото разрастване се прилагат методит e: хирургическа операция, химиотерапия, хормонална и лъчева терапия.

При хирургическа манипулация образуванието се премахва заедно с малка част от нормалната тъкан, отстранява се с част от гърдата, или цялата.

Химиотерапията е друг вид лечение на рак на гърдата, чрез който се използват лекарствени медикаменти, насочени срещу унищожаване на заразените образувания. Противопоказните лекарства разрушават освен болните и част от здравите клетки.

При хормоналната терапия се отстраняват, или блокират хормони с цел да се елиминира развитието на болните клетки. Чрез медикаменти се ограничава произвеждането на естроген, който провокира развитието на рак. Лечение на рак на гърдата чрез лъчетерапия се прави посредством рентгенови лъчи, които унищожават раковото образувание. Източникът на лъчите може да бъде поставен извън тялото, или директно в туморното образувание. След лечение на рак на гърдата посещенията при лекаря са задължителни. Дори резултатите да са добри, трябва системно и дисциплинирано спазване на режим. Най- важното нещо е бързата реакция. Адекватната реакция е наложителна, за да се хване раковото образувание в начално състояние.Р акът на гърдата е най- разпространеното, женско онкологично заболяване. Плашеща е тенденцията, че бройката, страдащи жени в света се увеличава гловомолно, като всяка четвърта има в рода си жена, която е болна. А у нас, всяка година има нови 3 000 жени, които са се разболяли. Периодично се провеждат специални събития, които имат за цел да запознаят жените с тревожните факти и да им напомнят да посещават личния си лекар редовно. Поради големия процент на заболяване, лечението на ра к на гърдата е сериозн а тема с тревожни социални последици не само навън но и тук. Някои избират алтернативно лечение на рак на гърдата и посредством различни билкови екстракти се борят с болестта. Вижте в интернет жени, които са използвали билкови рецепти, но преди да предприемете действия, посъветвайте се с лекар. След успешно преминалото лечение на рак на гърдата трябват отново лекарска препоръка за това какъв хранителен режим да се спазва. За да не се завърне ракът, трябва стриктно спазване на диети и прием на специална храна. Заболяването е напълно лечимо, но най- важното е да бъде третирано на време. Затова системните профилактични прегледи са много важни. А ако открие нещо притеснително, веднага да се обърне към специалист! Много компании се включват в информационни инициативи за запознаване с проблема. Целта е максимално повече жени да са наясно с рисковете, опасностите и различните начини на лечение на рак на гърдата. Ракът на гърдата може да бъде генно заложен. Никоя жена не е застрахована от болестта, затова трябва да се застраховат и да посещават често лекарския кабинет, преди да е станало късно.

http://mikoterapia.bg

 

1
Industrie Pasotti SpA – производство на алуминиеви...
Противопожарни врати от дърво
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location