Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (549 words)

Офис стол - грижа за здравето на човек

Офис столове

През последната година седенето продължително време в стол се очертава като един от най-сериозните здравословни проблеми в цял свят. Много от гражданите, чиито професии са неразривно свързани с прекарване на часове наред седнали зад бюрото в офиса, се оплакват от схващания, болки, умора в ставите, както и изкривяване на гръбначния стълб. Това, разбира се, е най-неприятното, което може да ви се случи и колкото по-рано се погрижите за избягването на подобна травма, толкова по-добре за здравето ви.

Как да изберем офис стола, така че да се погрижим за здравето си

Изборът на идеалната мебел зависи от няколко важни фактора, на които задължително трябва да обърнете внимание. Едно от нещата, които се изисква от вас да направите, когато закупувате стол, е да проверите позата си. За целта е нужно да седнете в стола и да го доближите най-близко до бюрото. Докато държите ръцете си изпънати напред, с положени лакти върху повърхността на бюрото, то не бива да усещате никакво натоварване или умора. Ако обаче това не  е на лице, то пригответе се за поредица от оплаквания в бъдеще.

Внимавайте още за височината на стола. Много често това е предпоставка за подути глезени, водещи до неприятна болка. За предпочитане е, когато си закупувате стол, то да се фокусирате върху онези модели на пазара, чиито височина позволява да се регулира. Така всеки един може да настрои своята нова придобивка, според собствените си физически дадености.

Усещайки, че не се чувствате достатъчно комфортно, то бихте могли да регулирате още и самото бюро. Това обаче важи за хората, които работят в сравнително модерни офиси, чието обзавеждане е иновативно и позволява това да се случи. Останалите няма как да се възползват от подобни привилегии, в случай, че бюрото им не позволява регулиране.

Дълбочината на седалката също не е нещо, което трябва да се подценява. Тази специфика най-често може да предотврати болките в гърба, както и да доведе до подобно неразположение. Ето защо нашият съвет е, докато избирате офис стол, да се интересувате от всичките възможности, които той предлага на потребителя.

Погрижете се за гърба си по възможно най-правилния начин. Опората за гръб е ключова за това как ще се чувствате по време на работния процес. Тук е моментът да вмъкнем, че ергономичните столове са възможно най-добрият избор за хората, които не се откъсват от работното място часове наред. Дори да сте предпочели да си закупите стол, който не е ергономичен, то можете да си набавите специална подложка за гърба, която да прибавите към вашата мебел и да си осигурите онзи комфорт, от който тялото ви се нуждае.

Обърнете внимание и на самата поза, която заемате, докато работите. Не са малко и онези случаи, в които хората имат под ръка чудесни мебели, предлагащи им редица функции, от които те не се възползват. Това най-често се случва, ако предпочитате да стоите на ръба на стола и по този начин гръбнакът ви не може да заеме правилна позиция. Постарайте се да коригирате това и да промените навиците си, до колкото е възможно.

Ако точни в този момент си задавате въпроса в какъв офис стол да инвестирате своите пари, то ние ви съветваме да бъдете изключително внимателни и да отсеете единствено онези предложения на пазара, които предлагат множество екстри. Можете да посетите онлайн магазина Antares-bg.net, където ще попаднете на богат набор от столове, създадени с грижа и внимание към потребителите.

1
Освновни грешки при сватбени снимки
Изграждане и ремонт на покриви от А до Я