Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (428 words)

Зъбните имплантати запазват челюстта

Зъбни имплантати са обикновено керамични заместители на паднали или избити естествени зъби, те са средство за подпомагане на лечението на зъбите.

Зъбни имплантати са обикновено керамични заместители на паднали или избити естествени зъби, те са средство за подпомагане на лечението на зъбите. Зъбните имплантати са от голямо значение за добрия външен вид и самочувствие на човека, освен, че ни лишават от неудобство то при хранене от липсващите зъби. Зъбният имплантат е изкуствен корен на зъб, от който зависи стабилността на изкуствената зъбна протеза или коронка. Процесът за запазване на функционалната годност на челюстта от зъбните имплантати е взаимен – когато по ред причини се загубят зъби, костта, която е държала техните корени се свива и стопява, това се нарича костна атрофия. Когато липсващите корени се заместят от изкуствени зъбни имплантати оформянето на здрава връзка между костта и имплантата запазва и заздравява челюстта. И изкуственият корен осигурява същата функция като на естествения корен, създава здрава основа за отхапване и дъвчене.

Възстановяването на зъбната редица от коронки, мостове и изкуствени единици зъби води до подобрен конфорт, самочувствие и увереност при хранене, говорене или обикновена усмивка. Ако се заменят целите или частични протези с коронки, носени от зъбни имплантати дъвкателната способност, а оттам и качеството на живот рязко се променят.

С поставянето на зъбни имплантати се предпазваме от костна атрофия след загубата на естествените зъби, както казахме преди това. А така се запазва непроменена лицевата структура. При загуба на естествените зъби силно се променя долната третина от лицето, ако не са заменени липсващите от зъбни имплантати.
Хората, използващи протези, обикновено имат проблеми с определени храни, пресни твърди плодове и зеленчуци, с определени ястия, а това вече води до компромиси с тяхното здравословно хранене.

С поставянето на зъбни имплантати не се налага да правим компромиси и промени и с останалите ни здрави зъби. При поставянето на традиционните мостове се налага препилване на здравите зъби , за да се напасват с коронката, носеща моста, това води до увреждане , а понякога и до загуба на здравия опорен зъб, защото той не се възстановява естествено. Докато при поставянето на зъбни имплантати се запазват здравите зъби без никакви промени.
Коронките, поддържани от зъбни имплантати са предимство и за поддържане на устната хигиена, понеже се почистват по същия начин , както здравите зъби.

Вече няма нужда и от лепила за протези, понеже с трайното закрепване на зъбните имплантати ситуацията в устната кухина се възстановява максимално близо до нормалната. Няма опасност при говорене или хранене зъбите ви да паднат или се разклатят. С течение на времето зъбните имплантати и коронките започват да се възприемат като свои зъби.

1
Аксесоари за баня от Керанова
Хуан Мата остава твърдо в Челси
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location