Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (411 words)

Слънчеви колектори - системи за безплатна топла вода

Слънчеви колектори - системи за безплатна топла вода

Искате ли да разполагате с топла вода в следващите 40 години и да не платите нито лев за електричество? Това ви звучи доста добре нали? А знаете ли, че около 20% до 25% от разходи за енергия в едно обикновено домакинството отиват, за да имате топла вода,

Искате ли да разполагате с топла вода в следващите 40 години и да не платите нито лев за електричество? Това ви звучи доста добре нали? А знаете ли, че около 20% до 25% от разходи за енергия в едно обикновено домакинството отиват, за да имате топла вода, когато пуснете горещия кран на чешмата? Помислете си само, ако цените на енергията се увеличават с 6% годишно, средно всяко семейство ще спести хиляди лева през следващите десетилетия, само ако си е инсталирало слънчеви колектори Sunstar.bg за подгряване на вода.

Тези нови технологии доставят до 65% гореща вода, на всяко домакинство, което ги е разположило на покрива си. Кажете сбогом на високите сметки за ток, защото вие буквално ще бъдете свободен да използвате толкова топла вода колкото искате, без да се налага да включвате бойлера, който да я да подгрява на всеки час. Да, наистина ще похарчите известна сума пари предварително, за да инсталирате слънчевите колектори в дома си, но след това ще забележите как семейния ви капитал ще се увеличи.

Казано с други думи сметките ви за ток ще намалеят, а така ще компенсирате разходите по монтирането на соларните системи. С всеки месец вие ще плащате по-малко пари и в рамките само на няколко години, вие ще си възстановите първоначалната инвестиция за колекторите. Благодарение на тази възобновяема енергия, вие спокойно можете да се наслаждавате на времето прекарано във ваната, без да се притеснявате за топлата вода.

Да, точно така енергията на слънчевите колектори е възобновяема, тъй като тя идва директно от слънчевите лъчи, а едно е сигурно те са неизчерпаем ресурс, за разлика от полезните изкопаеми, които се използват за производството на електроенергия.

Ако решите, че една такава инвестиция си струва, определено няма да сгрешите като инвестирате определена сума пари за покупката на тези системи. На пазара се двата най-търсени и ефективно вида са колектори с термосифони колектори с „Heat pipe” тръба. И двата вида работят на един и същи принцип, подобен на термоса, тъй като тръбите, от които са изградени са с вакуум между слоевете. Да, точно така няма грешка, тези системи са изградени от вакуумни двуслойни тръби, които абсорбират и преобразуват слънчевата радиация, като загубите при този процес на топлинна енергия са една 5-6%.

5
Съвети при избор на зимни гуми
12 Идеи за празничен маникюр