Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (463 words)

Какво представляват смесителните батерии и какви са предимствата им

Изборът на правилните смесителни батерии за вашия дом може да не е толкова лесен, колкото звучи. Вашата кухня, пералня, вана, душ и смесителни батерии имат различни задължителни изисквания за спазване и се избират комплекти

Изборът на правилните смесителни батерии за вашия дом може да не е толкова лесен, колкото звучи. Вашата кухня, пералня, вана, душ и смесителни батерии имат различни задължителни изисквания за спазване и се избират комплекти, които съответстват, за да си свършат работата перфектно, въпреки че ефективното им проектиране понякога може да бъде трудно. Можете да изберете да закупите смесителни батерии в пълен комплект, което ще ви спести време, но персонализирането на всяка батерия, за да отговаря на предназначението й, често може да изглежда по-добре. Например, това което работи и изглежда добре в кухнята, може да изглежда напълно не на място в банята и така нататък.

Различни видове смесителни батерии

Смесителни батерии са направени с помощта на широка гама от материали, включително от неръждаема стомана, мед, хром, никел и злато. Изборът тук е предимно естетически –материалите, от които са изработени батериите оказват много малко влияние върху тяхната ефективност и производителност. Не се страхувайте да помислите за метали, различни от хром. Месинговите батерии, например също могат да се използват и разликата в облика на вашата баня ще е изненадващо голяма. Също така може да се варира и според текстурата. Лъскавата осигурява повече блясък, докато сатинираното или матово покритие ще придаде по-модерен вид. Някои смесителни батерии дори разполагат с LED осветление по улея, който променя цвета си в зависимост от температурата на водата.

Повечето батерии са известни именно като „смесителни”, тъй като с тяхна помощ се смесва топлата със студената вода, излизайки през един общ „чучур” и достигайки желаната температура. При по-старите са се използвали отделни, което е било доста неудобен вариант заради недостатъка, че от една страна получавате ледено студена вода, а от друга - много гореща вода. Тоест, ако имате нужда от гореща вода, при батериите с отделни кранчета, е необходимо да използвате и двете кранчета наведнъж и да налучкате желаната температура на водата, посредством размесване на топлата със студената вода. Ето защо в днешно време смесителните батерии са изключително популярни и почти изместват по-старите видове – заради по-голямото удобство са по-разумен вариант.

Друг голям техен плюс е лекотата на използване. Един подобен смесител лесно може да се използва само с една ръка и е достатъчно леко побутване с крайчеца дори на един пръст, за да пуснете водата, което ги прави чудесно решение – особено за хора, които страдат от някакво заболяване, свързано с ръцете, контузили са се, имат рана или някаква друга причина за здравен проблем с ръцете, което иначе би затруднил пускането на водата при използване на по-стари кранове.

Като обобщение, смесителните батерии са лесни за употреба, леки и удобни. Значително улесняват и подобряват работата на потребителите с тях.

2
Bizzarro.bg - магазинът на всички майки
Фирма която изкупува коли за скрап