Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (328 words)

Входна врата за къща

Входна врата за къща

Входната врата е едно от съществено важните неща при създаването или ремонта на дома. В още по- голяма степен,

Входната врата е едно от съществено важните неща при създаването или ремонта на дома. В още по- голяма степен, това важи за входната врата на къща. Тъй като тя трябва да е подходяща за различен климат и температурни амплитуди, равнено с врата за апартамент.

В зависимост от това дали ще бъде изложена изцяло на външни условия като слънце, дъжд, вятър или ще е  частично покрита, т. е. ще бъде под навес, има различни препоръки към нея.

Входните пространства, които не са закрити, изискват изцяло метални врати с прахово боядисване или специални покрития, издържащи на UV радиация и влага.

Ако в архитектурата  на къщата е заложен навес или тераса над врата с размер от  1,5 м и повече, може да се постави врата с метална каса и крило, направена от няколко слоя. Конструкцията е съставена от : метален лист и метално оребрение за сила и издръжливост и минерална вата, която  шумо- и топло изолира. Всичко това е затворено с фрезовани плоскости MDF. Стабилността на вратата се допълва от каса, захващаща зида от всички страни, активни шипове от заключванията  и пасивни, влизащи в касата. За да не се губи ефекта на изолацията, има праг, който прилепва плътно към крилото и не допуска излизането на топлината през зимата и влизането на студа.

Предвид това, че вратата е входна за къщата, трябва да се обърне внимание на няколко неща, освен на компонентите от които е изградена. За да е подходяща за външен монтаж, тя трябва да отговаря на определени размери, касата ѝ да се съобрази със зидовете на къщата, които често са по- широки, с цялата естетическа функция която ще заеме и кореспондира с облика на дома. В тази насока е добре входната врата да е с по-голям размер, за да може да се вкарват мебели през нея. Тя може да е двукрила или да се направи остъкление  около нея за повече светлина.

1
Английски по приятния начин
Откъде да си купим мъжки парфюми?