Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (366 words)

Как да изберем цвета на интериорната врата?

Как да изберем цвета на интериорната врата?

Цветът на интериорната ви врата е един определящ фактор, който влияе на цялостната атмосфера в помещението

Цветът на интериорната ви врата е един определящ фактор, който влияе на цялостната атмосфера в помещението, било то спалня, баня, кухня, или всяка друга област на дома.

Обърнете внимание на различните цветове, използвани в една стая, и ги използвайте, за да изберете подходящия цвят на вратите. Те могат да допълнят цялата цветовата схема на помещението и по този начин ще създадете нещо уникално, която ще грабне вниманието на всеки. Ако искате красиви интериорни врати, която допълват цветовата схема на стаята, изберете такива, които са в обхвата на всички доминиращи цветове в нея.

Можете да използвате различни форми, модели с животни и текстури. За по-съвременен вид, изберете геометрични шарки. Започнете с основния цвят на вашата врата и след това продължете с цветни акценти върху касите или первазите.
Ако искате да се създаде една елегантна и спираща дъха интериорна врата, можете да използвате изкуствени техники за рисуване. С тях можете да се имитират други видове повърхности, като например гранит, кожа и т.н.

Стенописите па вратите са интересни и могат да завършат вида на всеки интериор. Ако сте проектирали стаята за вашето малко момче или момиче, може да нарисувате цветя и феи, дракони или любими животни.

Чрез цвета на интериорната врата може да създадете настроение. Като цяло, това не  е никак лесна задача. Трябва да се съобразите с цвета на пода, стените, мебелите, стила на интериора и др.

Като правило, цвета на подовата настилка е от решаващо значение при избора на интериорна врата. Тя разделя две помещения и това е основен проблем, особено ако пода е с различен цвят. Тогава трябва да изберете трети цвят, който да се вписва в интериора и на двете стаи.

Тези от вас, които искат да разширят визуално стаята, е по-подходящо да изберат врати с един тон по-светли от подовата настилка. Обикновено това се прави в кухни, коридори и спални. Ако интериорната ви врата е с различен цвят от стената, тя ще грабне вниманието на гостите, но ще намали пространството. 

Изборът на мебели зависи от стила на целия интериор. Ако мебелите ви са само от дърво, препоръчително е да изберете врата от подобен материал. Строги правила не съществуват.

1
Какво е опънат таван? Видове опънати тавани.
Какво трябва да знаете за невидимите брекети