Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (338 words)

Аксесоари за баня

В бита на градския човек, банята се е превърнала от сервизно помещение в акцент на цялото жилище.

В бита на градския човек, банята се е превърнала от сервизно помещение в акцент на цялото жилище. Решенията за дизайн са не по-малко разнообразни от тези за останалите помещения в дома.

Първите бани в Европа са били строени в древна Гърция и били обществени помещения /терми/, впоследствие римляните доразвиват и обогатяват с технически нововъведения обществените къпални, започват да се обособяват и специални помещения в жилищата, предимно на богатата прослойка и аристокрацията. Баните са известни и в арабския свят /хамами/ както и в Япония.

За да се превърне банята от обикновено помещение за хигиенизиране в място, където винаги влизаме с удоволствие, са важни не само устройството и облицовката, но също и аксесоарите, които сме избрали. В общия случай изборът на допълненията към всяка баня се прави въз основа на материалите от които са изработени, цвета и дизайна.

Препоръчително е да изберете видовете аксесоари, които ще добавите и местата им, още при първоначалния ремонт или изграждане на банята. Според монтажа, който изискват, аксесоарите за баня биват два вида: стенни и подвижни или подови. При всички случаи се налага монтирането поне на няколко стенни аксесоара. Когато стената е облицована с фаянс или други плочки, съществува риск от повредата им при пробиването на отвори. Желателно е преди за започнете пробиването да проверите дали свредлото е правилно избрано, като пробиете парче отпадък от облицовката.

Избират се материали устойчиви на влага и с покрития, неподатливи на корозия. Подходящи са аксесоари изработени от стъкло, от емайлиран метал /стомана или инокс, не променящи покритието си при взаимодействие с вода/, различни пластмасови композити, имитиращи дърво, камък и керамика.

Според функционалното си предназначение се предлагат: закачалки, държачи за хавлии, етажерки, сапунерки ,дозатори за течен сапун, поставки за тоалетна хартия, тоалетни четки, релси и завеси за баня.

В магазин Вилаз, както и в уебсайта на фирмата, намиращ се на адрес http://vilazbg.com, ще намерите огромно разнообразие от качествени аксесоари за баня изработени от различни материали и с разнообразен дизайн, задоволяващ и най-претенциозните изисквания.

1
Подарък велосипед
Халогенен фар