Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (331 words)

Халогенен фар

Халогенната крушка се различава от традиционната крушка пълна с газ, по това че се добавя малко количество халогенен елемент

Халогенната крушка се различава от традиционната крушка пълна с газ, по това че се добавя малко количество халогенен елемент, най-често йод или бром. При нагряването на металната жичка в крушката, посредством протичане на електрически ток, започва химична реакция, при която се отделя светлина.

За направата на жичката се използва волфрам, химичен елемент, метал, който притежава най-подходящите свойства необходими за процеса на осветяване. В подходяща газова среда, след изстиване на жичката, отделените частици по време на нагряването се отлагат обратно по повърхността. Този процес дава възможност за удължаване живота на халогенните крушки.

Технологията се използва широко в производството на автомобилни фарове. Халогенните фарове могат да бъдат стандартни, за къси и дълги светлини, както и допълнителни за използване при намалена видимост, главно при мъгла.

В зависимост от предназначението на фара, покритието и рефлекторите му са изработени така, че да насочват и разсейват светлината по желания начин и са съобразени с типа крушка, която е подходяща.

Главното предимство на халогенните фарове пред все по-масово използваните при автомобилите ксенонови светлини е краткото време за реакция. За постигането на така наречения ефект светкавица /превключване на дълги светлини за кратко/ крушките произведени по технологията с ксенон имат нужда от допълнително електрическо реле.

Традиционно преимущество е и по-ниската цена на халогенните фарове. Както и директната им съвместимост с напрежението в електрическата система на автомобила, без да е необходимо инсталирането на допълнителни електрически модули и релета.

При използването на вградените в автомобила или допълнително инсталирани халогенни фарове за мъгла, трябва да се има предвид, че използването им не по предназначение /т.е. в условията на намалена видимост/ се санкционира от контролните органи.

При закупуване на халогенни фарове или смяна на крушки, задължително се проверява съвместимостта между отделните компоненти и конкретния модел на автомобила.

Магазин ви предлага голямо разнообразие от различни модели халогенни фарове. Можете да ни намерите на адрес ж.к. Люлин, град София. Търсете магазин Вилаз!!

Разгледайте и нашия уебсайт: http://vilazbg.com

1
Аксесоари за баня
Защо е важен изборът на направата на рекламни мате...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location