Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (378 words)

Как да почистим меката мебел

Как да почистим меката мебел

Меката мебел в дома ни се замърсява много бързо и лесно поради факта

Меката мебел в дома ни се замърсява много бързо и лесно поради факта, че тя е сред най-употребяваните мебели в едно жилище. Хората прекарват часове наред в удобното си кресло или в приятна компания на дивана, гледайки хубав филм.

Доста често се храним или пием в хола и това без съмнение оставя следа върху холната гарнитура. Тя е покрита с различна материя и като всяка друга е податлива на замърсяване и претърпява поражения от различни петна.

За да почистим тапицерията на меката мебел е нужно да спазваме няколко правила:

1. Премахнете праха от холната гарнитура

Преди да нанасяте какъвто и да е било препарат е добре да премахнете натрупалия се прах. Можете да използвате прахосмукачка, но не ви съветваме да го правите често, защото е възможно това да повреди материята на холната ви гарнитура.

За да премахнете праха по нея, използвайте влажна кърпа, с която да минете повърхността на дивана или фотьойла си. Можете да го направите няколко пъти, за да сте сигурни, че не е останала мръсотия по тях.

2. Подходящ препарат

При избор на препарат за почистване, бъдете внимателни. Не всеки може да се окаже подходящ за вашата мека мебел. Изберете го според материята, за да не я увредите. Четете внимателно указанията, някои препарати съдържат белина, а тя може да нанесе много сериозни поражения върху дивана ви.

Най-сигурно е да прочетете препоръките за почистване, дадени от производителя на холната ви гарнитура. Ако не ги пазите, то преди да започнете третирането на тапицираната мебел с препарата, първо тествайте на някое подходящо място.

Съветваме ви това да е съвсем малък участък на не видно място. Така ще сте най-сигурни, че сте подбрали подходящия препарат и той ще ви свърши добра работа.

3. Оставете мястото да изсъхне

След като сте премахнали петното, не използвайте някакви методи, с които да изсушите мястото принудително. Ютия или сешоар не са подходящи. По-добре ще е да го оставите да изсъхне само.

Тези 3 стъпки са абсолютно задължителни, за да си гарантирате успех и да върнете свежестта на тапицираната мебел, ако ги спазвате стриктно ще се радвате на добре поддържани и чисти меки мебели.

Ако имате нужда от професионалисти, които да се погрижат за чистотата на вашата мека мебел, изберете Силвен 7

1
Торбичките, лесни за рециклиране
Защитете телефона си по най-добрия начин.
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location