Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (385 words)

Как да поддържаме пералнята чиста

Как да поддържаме пералнята чиста

Пералнята е един от уредите, за които всяка жена благодари, че е измислен. Без нея ежедневието на домакините се затруднява немислимо много.

Пералнята е един от уредите, за които всяка жена благодари, че е измислен. Без нея ежедневието на домакините се затруднява немислимо много. За да функционира добре и без проблеми е нужно да се почиства редовно. Това е сигурна гаранция, че ще функционира дълго време и без проблеми.

Как да почистим пералнята в домашни условия?

1. Нужно е да забърсвате барабана с гъба, напоена със сапунена вода и да подсушавате гумените уплътнения по вратичката на пералнята.

2, Отделението за праха за пране също трябва да се почиства, като го отстраните, измиете и подсушите преди да го върнете на мястото му.

3. Редовно почиствайте филтъра на пералнята. Там се задържа най-много мръсотия и е един от възможните източници на неприятни миризми, заради натрупването на утайка.

4. Има възможност, при която в пералнята ви да се задържа малко вода след центрофугиране. Това създава предпоставка за развитие на мухъл по трудно достъпни за почистване места. Може и да предизвика поява на някаква миризма. За да предотвратите това е необходимо след всяко пране да оставяте вратата на пералнята отворена.

5. Една от вероятните причини за поява на миризма от пералнята е ако използвате прах или омекотител, който образува много пяна. Мехурчетата създават голямо количество утайка, която да се наслои по различни процепи в пералнята. Там те могат да започнат да образуват мухъл.

Насочете се към качествени перилни препарати и се възползвайте от препоръките на производителя на вашата пералня.

6. Съществува и алтернативен метод, с който да почистите пералната машина. За целта ви е необходимо да смесите сода бикарбонат с вода ¼ към ¼ чаена чаша. Тази смес, която ще получите я изсипете в отделението за перилен прах.

В самия барабан изсипете 2 чаени чаши оцет. След това ви остава да пуснете програма за изпиране на високи градуси. Това ще премахне насъбралите се утайки и ще почисти много добре вашата пералня.

Когато настъпи период на дълго отсъствие от дома и разбира се това води и до неизползване на пералнята машина, е добре да се погрижите за нея. Изключете я от захранването и спрете водния кран.

Оставете вратичката и отворена, за да се проветрява. Така ще предотвратите лошата миризма, която може в противен случай да се появи от пералнята ви.

4
Постройте къщата на вашите мечти с архитектурно ст...
Как да изберете матрак за бебешкото легло
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location