Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (380 words)

Как да изберете матрак за бебешкото легло

Как да изберете матрак за бебешкото легло

Купуването на бебешки матрак може да се превърне в изключително трудна задача. На пазара има много предложения.

Купуването на бебешки матрак може да се превърне в изключително трудна задача. На пазара има много предложения. Може да изберете разнообразие от материали, размери и твърдост. Може да намерите точния бебешки матрак, който да е точен за мъника ви, след като разберете предимствата и недостатъците на различните модели.

1. Измерете дължината и широчината на леглото си. Стандартните размери матраци са 60х120 см. и 70х140 см. Но при различните модели легла, тези размери може да варират, за това се уверете, че матракът, който ще вземете ще пасне точно на бебешкото легло.

2. Проверете твърдостта на матрака, който искате да купите. Вашият нов матрак трябва да е достатъчно твърд, за да изключите риска от задушаване на бебето, ако то потъне в мека материя.

3. Матрак от пяна или с пружини?

Пълнежът от пяна не е толкова скъп, но се уверете, че конкретния модел е достатъчно твърд и не позволява на бебето ви да потъне.

Матраците с пружина са по-скъпи, но и по издръжливи. Ако изберете такъв, ви препоръчваме да има между 135 и 150 пружини с диаметър на пружината по-малък от 15.5. Тези характеристики обикновено са изписани на задната страна на опаковката. Тези напътствия са оказани от комисията за защита на потребителите и ще гарантират достатъчна твърдост за вашето бебе.

4. Изберете матрак с много дебела калъфка. Най-добрите бебешки матраци имат многобройни слоеве като са заздравени допълнително с найлон. С тях си осигурявате увеличена издръжливост, а това само по себе си от разкъсване или дупки.

5. Уверете се, че матракът е сертифициран. Това означава, че отговаря на стандартите на европейското законодателство за безопасно ползване.

6. Проверете бебешкия матрак за дупки за циркулация на въздуха. Качествените матраци имат малки подсилени дупки от двете страни на матрака и благодарение на тях въздухът циркулира във вътрешността му. По този начин матракът ще е свеж и няма да задържа прах.

7. Може да помислите и за матрак, направен от органични материали, за да избегнете някои запалими и алергенни материали, които се използват при стандартните матраци. Обикновено тези продукти са много скъпи, но някои марки използват неправомерно названието „органично“, за това проверете дали има сертификат Oeko-Tex Standart 100. Този сертификат ще ви увери, че матракът не съдържа тежки материали и метали.

2
Как да поддържаме пералнята чиста
Най-хубавите анимационни филми за 2014 година
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location