Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (440 words)

Практично приложение на модерните тапети

За повечето хора думата ‘’тапети’’ навява спомен за дома на баба и дядо, където прахта

За повечето хора думата ‘’тапети’’ навява спомен за дома на баба и дядо, където прахта, наслоявана с години се е смесила с рисунките на подрастващите палавници и драскотините, оставени от домашния любимец. За много хората мисълта за тапети води до асоциация с нещо остаряло и непрактично, но това отдавна вече не е истина.

Познатите днес тапети са изработени от много по-издържливи и качествени материали. Те се поставят много по-лесно и на места, за които до не много отдавна се смяташе за невъзможна декрацията и облицовката с тапети.

Съвременните тапети отдавна не са еднотипните хариени ролки, които изсъхваха и се отлепяха само след няколко месеца, а гледката която представляваха навяваше една неописуема тъга. Модерните тапети, не само имат изключително оригинална визия и позволяват на всеки дом да притежава свой собствен, уникален интериор – те имат много повече предназначения и приложения в изграждането на един красив дом.

На първо място не можем да не споменем онези красиви картини, заемащи цялата стена в определено помещение, придаващи му уникална визия и атмосфера. Да, става дума за красивите фототапети. Днес те се отпечатват по модерна технология и, погледнати от близо изглеждат също така добре, както и от по-далечно разстояние. Единственото, което все още се изисква при поставянето на фототапети е афинитет към реденето на пъзели и изключително развито чувство за симетрия.

Миещите се тапети са изработени от материали, издържливи не само на влага, но и на високи температури. Днес можем не просто намерим тапети за баня, но и тапети за кухня, с които спокойно да облепим зоната около печката, без да се притесняваме, че високата температура и почистващите препарати ще ги повредят.

Най-голямото предимство на съвременните тапети е, че с тях можем да изолираме всички стени в своя дом. Това, изключително лесно вътрешно саниране ще ни струва значително по-евтино, поради по-ниските за тези видове тапети цени. Тези топлоизолиращи тапети се поставят лесно и бързо, без да е необходимо да се обръщаме към майстор или строителна фирма. При тяхното поставяне не се вдига прах, а същевременно могат да се прикрият сериозни дефекти в мазилката. Върху топло и звукоизолиращите тапети за стена може да се залепи друг декоративен тапет или да се нанесе стенна мазилка, а ефектът ще бъде по-топло и тихо жилище и по-ниски сметки за отопление.

С голяма част от модерните тапети могат да се облицоват захабени и повредени мебели, да се превърне едно обикновено прозрачно стъкло във витраж и да се покрие обикновеният дървен плот с мрамор, мозайка или гранитогрес. И това може да бъде направено дори от най-непохватната домакиня, стига да умее да работи със самозалепващо се фолио.

1
Плажът на Керамоти - райско място за почивка
Стани кралицата на бала с абитуриентските рокли на...