Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (349 words)

Икономично ли е да се отопляваме с конвектор?

Икономично ли е да се отопляваме с конвектор?

Непрекъснато увеличаващите се цени на електричеството насочват българските домакинства към търсенето на различни варианти

Непрекъснато увеличаващите се цени на електричеството насочват българските домакинства към търсенето на различни варианти, с които да намалят разходите си. Енергийната ефективност и ниската цена на конвекторите се оказват примамливи и предпочитани за все повече хора, които благодарение на тях, си осигуряват комфортен климат през студените месеци.

Най-общо казано, конвекторите са електрически нагреватели, отделящи топлина. Освен с икономичност, се характеризират и с ненатрапчив дизайн, подходящ за интериора на всяко жилище. Могат да се вградят в подове, тавани, стени, дори да се поставят в бани, благодарение на защитата от пръски.

Отоплението с конвектори е подходящо за помещения, които обикновените радиатори не успяват да загреят достатъчно. Уредите са значително по-мощни, поради което температурата се достига по-бързо, без да се генерира шум. Нагласянето ѝ се осъществява посредством механичен или електронен термостат. Вторият вид способства за по-бързото топлоотдаване чрез стриктно следене на температурата, като резултатите се изразяват в по-кратък режим на работа и по-нисък енергиен разход.

Конвекторите са особено предпочитани от семейства с малки деца поради факта, че са мобилни и преместването им в различни стаи е бързо и удобно. Съвременните уреди са преминали строги тестове, които гарантират тяхната безопасност – те са безвредни и не носят риск от изгаряния.
Френският производител Noirot е сред лидерите в производството на електрически конвектори. Уредите на марката се характеризират с висока надеждност и ефективност по отношение на пестенето на енергия. Работят безшумно, без да намаляват влажността на въздуха и без риск от алергии. Конвекторите Noirot са уникални с това, че техният нагревател RX Silence PLUS® е патентован, като трансфера на топлина, който позволява, е до четири пъти по-висок, а в сравнение с нагреватели от ламелен тип притежава висока устойчивост на постоянните топлинни разширения и свивания. Освен всичко друго, цените на конвектори Noirot са изключително конкурентни.

Допълнително предимство на конвекторите е тяхната ниска цена. Докато за покупката на климатик е нужно да отделите няколко хиляди лева, конвекторът ще ви струва едва няколкостотин. В онлайн магазина на Алимар Клима можете да намерите точния уред за вашите нужди, с който да си осигурите комфорт през зимата.

1
Храсторези – съвети при покупка
Сбъднете мечтите си с металдетекторите на detectin...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location