Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (406 words)

За какво да внимаваме при покупката на алуминиева дограма

За какво да внимаваме при покупката на алуминиева дограма

Повишеното търсене на дограма във Варна през последните няколко години, се дължи основно на желанието на голяма част от жителите на града

Повишеното търсене на дограма във Варна през последните няколко години, се дължи основно на желанието на голяма част от жителите на града да намалят разходите за електричество и да се радват на един приятен и уютен дом. Освен различните видове дограми ще бъде добре да обърнете внимание на елементите, с които се характеризира всяка една от тях.

Алуминият е материал, който се слави с дълъг живот и устойчивост. Този тип материал може да се преработва много пъти и се оформя с лекота. Освен, че е устойчива на корозия алуминиевата дограма е и издръжлива на капризните настроения на времето. Здравината и останалите й характеристики я правят практически вечна.

Издръжливостта често е водещ елемент при търсенето на дограма. Разликата в температурите не оказва въздействие върху алуминият. Поради тези си качества алуминиевата дограма успява да запази структурата си завинаги. Употребява се за изграждането на помещения от различен тип и предоставя добра плътност при затваряне, а извършването на сложни архитектурни решения е напълно възможно.

Друга особеност на алуминият е, че той е добър проводник на температура. Това налага профилите от алуминии да бъдат с термично прекъсване, когато става дума за прозорците на дом или офис. Термичното прекъсване представлява разделяне на профила на две части, като между тях се слагат вложки от полиамид. За задоволителни резултати прекъсването трябва да бъде поне 16мм.

Алуминиевата дограма се предлага предимно в бяло, но по ваше желание може да бъде пребоядисана. Помислете добре, тъй като това най-вероятно ще вдигне цената. Приложението на алуминиевата дограма е засилено в случаите, когато стандартите за здравина са високи. Алуминият преобладава при направата на окачени фасади и зимни градини например.

В магазините може да откриете и дограма, която не е с термично прекъсване. Тя е позната сред хората с наименованието „студен профил“. Използването й обаче е се стеснява до изготвянето на определени решения, като вътрешни преградни стени например. Предимно се ползва при производството на врати за тоалетни и бани.

Не се препоръчва дограма от този вид да се поставя на външна стена в стая, която се отоплява и има високо ниво на влажност на въздуха. Това ще доведе до образуването на конденз. Удачно е монтирането да се прави на тераси, тъй като това пространство не се отоплява. Фирма КАЛИ ПЕРФЕКТ ЕООД ще ви съдейства да вземете добро и разумно решение, винаги, когато мислите за подмяна на домашната дограма.

1
Топ 5 предимства на светодиодното осветление
Всичко за кондензаторите и техните разновидности