Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (334 words)

Видове опънати тавани

Класическите опънати тавани представляват равномерно опънато гладко платно. Обикновено такива тавани са решени в изчистени цветове.

Класическите опънати тавани представляват равномерно опънато гладко платно. Обикновено такива тавани са решени в изчистени цветове. Основната цел на класическите опънати тавани е да се осигури максимална прилика с обикновен таван.

Безшевните опънати тавани са много широки платно. Основното предимство на безшевните опънати тавани е това, че те са без видими фуги и шевове по платното.

Опънатите тавани с фотопечат ви позволяват да създадете много красиви и елегантни изображения на вашия таван.

Артистичните опънати тавани се различават от другите в това, че на повърхността им е оцветена в артистична рисунка.

Чрез опънати тавани с извитата повърхност можете да постигнете доста сложна структура, която ви позволява да създавате триизмерни форми на тавана.

Перфорирани тавани - цялата площ е осеяна с отвори с различна форма и големина. Перфорираните опънати тавани, съчетани с лунички ви позволяват да създадете уникални светлинни ефекти.

Лъскави опънати тавани - тавани с лакирана повърхност, която отразява светлинните лъчи. Лъскавите тавани са произведени от различни производители и могат да бъдат базирани на различни технологии.

Полупрозрачни и прозрачни опънати тавани често се използват в комбинация с други картини текстура и цвят. Това ви позволява да симулирате необичаен и оригинален дизайн на тавана.

Swarovski опънати тавани представляват дизайнерски решения с кристали Сваровски. Кристалите разположени така, че да допълват осветителните тела са в състояние да създадат фантастично красиви тавани.

Все по-голямо приложение намират опънатите тавани с антибактериално покритие - те са се доказали в защитата срещу гъбички и бактерии, които могат да се формират в стаята. Те са абсолютно безвредни за човешкото здраве и фатални за бактерии.

Акустичните опънати тавани имат ефект на звукоизолация. Те помагат за защита на помещенията от нежелания шум.

Multi-Level опънати тавани – за интериорни решения с по-сложни дизайн. Multi-Level таваните предлагат неограничени възможности за моделиране на дизайна на тавана.

Комбинирани опънати тавани - те са комбинация от множество разнородни текстури. Комбинацията от различни текстури и сянка дава възможност да експериментирате със стил, създавайки изключителен ефект.

2
Заложете на панели с минерална вата
Премахване на миризмaта от мемори матрак