Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (375 words)

Как да разберем езика на кучето, преди да си го купим

Кучето притежава нетипичен за породата си темперамент, толерантност към по-малките и силно развито усещане за съчувствие.

Кучето притежава нетипичен за породата си темперамент, толерантност към по-малките и силно развито усещане за съчувствие. За такова куче всеки си мечтае ще кажат повечето. Такива кучета не са на цени, каквито можем да си ги представим и въпреки това може да имаме всяко на пазара за кучета.

Да попаднеш на интелигентно куче, независимо каква е породата и потеклото му си е като награда на всеки стопанин. Има животинки, които не грешат, не показват агресия, не са негативно настроени. Е, това си е кучето мечта за всеки решил да има верният приятел на човека и в своя дом.

Дали разбираме достатъчно добре езика на кучетата или те не ни разбират. Много пъти се оказваме объркани от това, което сме купили и очаквали и това, което в реалност излиза.

Преди да се стреснете от някои факти ви предлагаме да навлезете в правилния подход и поведение спрямо домашният любимец, който вече имате или очаквате да имате.

Кучетата се ориентират от интонацията на гласа на стопанина си. Те се приобщават към това усещане, ето, защо, преди да си купите куче проверете, колко време то е прекарвало със собственика, при когото е живяло. Вероятността да е привикнало към неговият глас и поведение е много голяма.

Специалистите смятат, че в ранна възраст кутрето не може да изгради само навиците си, но от съвсем малко у него е заложен темперамента му – остър, нисък, твърд. Всичко как ще бъде възпитано кучето, зависи единствено от новият му собственик. Боят в никакъв случай, не е правилна стратегия за възпитание и дресиране на кучето.

Кучетата различават гласови команди, ориентират се по гласа на стопанина си и въпреки, че не разбират всичко, което им говори човек, те могат да доловят, в каква насока е казаното. Така например, когато се скараме, гласът е по рязък и висок, твърд е когато се дава команда, притеснение, радост всичко това кучето долавя от тембъра, по които се изразяваме.

Кучето винаги усеща каква е насоката, затова и преди покупката на куче е добре да направим експеримента с това кое от многото ще дойде до нас, когато им се порадваме и ги привикаме. Онова, което първо стигне до стопанина си е неговото бъдещо домашно любимче.

1
Почистващи услуги за дома – винаги на помощ във вс...
3 Кaрдиo трeнирoвки
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location