Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (602 words)

Професионални съвети и идеи за интериорен дизайн

Професионални съвети и идеи за интериорен дизайн

Интериорният дизайн е неразделна част, когато става въпрос за създаването на приятно пространство във вашия дом.

Интериорният дизайн е неразделна част, когато става въпрос за създаването на приятно пространство във вашия дом. Има много неща, които трябва да се вземат в предвид, преди да се премине към реализацията на вашите желания за създаването на един по-комфортен и уютен дом. Фактори като наличното пространство, светлина и бюджет трябва да бъдат отчетени при планирането на бъдещия интериорен дизайн на апартамента. Трябва да се използват подходящи линии, цветове, форми, текстури и т.н., за да се създаде пространство, което изглежда като едно цяло и е приятно за окото.

Ако планирате да ремонтирате и преобзаведете вашия апартамент, но нямате нужните средства, за да доверите тази работа на интериорен дизайнер, то тази статия със сигурност ще ви бъде от полза. В посочените по-долу редове професионалистите от студио за интериорен дизайн Моми Студио сподлят няколко полезни съвети и трикове за проектиране на интериора, които ще ви помогнат в работата. Вие може да си нахвърлите идеи за желания от вас интериорен дизайн онлайн или на хартия.

Основно оформление

Преди да започнете с всички идеи за интериорен дизайн, на първо място трябва да се направи измерване на всички стаи във вашия апартамент. Може да проверите размерите и в нотариални акт на вашето жилище. След това в един скицник изгответе прецизно оформление на стаята на горния ъгъл. Тази процедура ще ви даде ясна представа с какво пространство разполагате във всяка ваша стая. Желателно е да направите това упражнение за всяка една от стаите, като отбелязвате и всички постояни елементи в стаята. Направете фотокопия или сканирайте тези чертежи, ако искате да си ги запазите като архив.

Тема и фокусна точка

Сега помислете за цялата къща като една цялостна единица, като се разходите във всички стаи и визуализирате това, в което може да проектирате стаите. Можете да се фокусирате върху една тема като украсата на вашата къща. Това е важна тема, тъй като допринася за хармонията в дома ви. След това започнете да чертаете скица на стаята с основните елементи, които са необходими. В този момент имате предвид цялостната фокусна точка на стаята. Например когато става въпрос за всекидневна можете да помислите за камина или за плазмен телевизор, като фокусна точка и да организирате мебелировката около него.

Симетрия или Асиметрия

Можете да създадете симетрия чрез организиране на неща поставени върху срещуположните страни по един и същ начин или да създадете асиметрия чрез използване на криви или поставяне на предмети на контрастни цветове или различни размери. Въпреки това, се уверете, че всичко изглежда добре балансирано. За детската спалня интериорът трябва да е с по-мек дизайн и светли цветове.

Преход и осветление

Използвайте плавна промяна на цветовете когато минавате от една стая в друга. Можете да ползвате заоблен дизайн на стените по протежение на коридорите, за да постигнете този ефект. Когато става въпрос за спалнята, използвайте по меки цветове и е желателно осветлението да може се регулира. Също така може да поставите лампа в близост до леглото за по-мека светлина.

Текстура и пространство

Използвайте различни видове текстура ако искате да създадете необичайно изглеждащи повърхности и да им предадете стил. Може да боядисате стената с текстурирана боя или да използвате различни видове мазилки. Накрая следва добавянето на акценти. Те могат за предаването на цялостен и завършен вид на вашия интериорен дизайн. Опитайте се да ги опростите и от малка стаята да се превърне в по-голяма.

Уверете се, че имате достатъчно шкафове в дома си за да запазите спретнатия и подреден вид на апартамента ви, за да изпъкне цялостния интериорен дизайн. Наличието на достатъчно шкафове ще помогнат за преодоляване на хаоса, който ще се натрупва с времето.  

3
10 години не стигат! За брака, годишнината и подар...
Траен обем и блясък с преса за коса
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location