Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (325 words)

Голямата баня и подходящото обзавеждане за нея

Голямата баня и подходящото обзавеждане за нея

При обзавеждането на голяма баня имаме право на по-обширно въображение и имаме възможност да слагаме много неща в помещението.

При обзавеждането на голяма баня имаме право на по-обширно въображение и имаме възможност да слагаме много неща в помещението. Така е, това си е самата истина, но разбира се не трябва да прекаляваме, защото рискуваме да се получи един огромен кич и както се казва „ефекта да стане дефект”. Не е нужно да слагаме голям полилей, който да виси почти до плочките на пода или такива подобни абсурди, които биха загрозили банята. Добре е да се възползваме от пространството, за да получим уютна бана.

Може да започнем с избора на плочки за баня и цветове. Тук за разлика от малките бани може да използваме по-голяма гама от цветове, може да комбинираме два или повече цвята и да постигнем красив ефект с многообразие от контрасти. Бихме могли да използваме светли гами по стените и тъмни такива на пода или обратно, декорациите по стените също не са излишни. Лесно се намират и такива цветове мебели за баня.

Мебелите за баня са следващия етап от обзавеждането. За големите бани разнообразието е по-обширно. Може да сложим различни неща, не е нужно да се задоволим само с малката душ-кабина и преграда за нея. Тук имаме свобода да слагаме вана, душ-кабина, джакузи, масажиращ стол, шкафове и куп други мебели за баня, които може да се сетите. Трябва само да се съобразим с дизайна и формите на мебелите, така че да не заемат цялото пространство. Цветовете могат да са еднакви на стените или пък да съм им контрастни, въпрос на вкус и предпочитание.

Осветлението също трябва да е съобразено с всичко останало. На голямата баня ще е нужно малко повече осветление, може да заложим на луничките, подходящи са вградени в тавана, които ще стоят много добре. Пълноценната вентилация също е от значение, нищо че помещението е по-голямо. За финал поставянето на един ароматизатор или ароматизирани свещи би направил престоя в банята още по-приятен.

1
Проучване на „Гражданска отговорност” и нейните пр...
Кои храни да избягваме по време на 90 дневната дие...