Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (329 words)

Отвертки

Отвертки

Отвертката е един от най-често срещаните инструменти в днешни дни. Тя присъства в нашия дом, в нашия автомобил, както и на работното ни място.

Отвертката е един от най-често срещаните инструменти в днешни дни. Тя присъства в нашия дом, в нашия автомобил, както и на работното ни място. Появява около 16в. и до днешни дни ни съпътства, като един от най-често използваните от нас инструменти. Почти всяко нещо днес се закрепва с винтове. Така лесно можем да го разглобим и пренесем или складираме. За това ни е нужна и отвертка. Тя може да има много и различни форми. От малка и къса, до дълга и с голям размер. Отвертките могат да бъдат ръчни и с електрическо задвижване. Отвертката може да има и тресчотков механизъм, с който лесно да се завиват или отвиват винтовете.

Типове върхове на отвертките.

Отвертката може да бъде произведена с различен връх за да пасне на различните разновидности винтове използвани в днешно време. Има няколко по-често срещани типа и те са права отвертка, тип Филипс и шестостен (тип Инбус или Алън). Други типове, които са малко по-редки са с форма на торкс и квадрат (Робъртсън).

Отвертката може да бъде направена и със сменяеми върхове. Така тя става многофункционален инструмент, и с една дръжка, вие да можете да развиете множество типове винтове. Този тип отвертки стават все по-предпочитани за домашна употреба, защото не се налага закупуването на много видове отвертки, а само на 1 с множество разновидности върхове. Този тип отвертка е лесна за пренасяне и не заема място в куфара с инструменти. Това я прави желан инструмент и за професионална употреба.

От около 10г. на пазара се предлагат и електрически отвертки. С тяхна помощ можем бързо да завием или развием винтове, както и да пробием малки дупки. Те имат сменяеми върхове и множество различни приставки. Работата с тях е много удобна.

Вероятно за в бъдеще отвертката като инструмент ще се развива още, но тя ще остане един от най-често използваните и купувани инструменти в света.

 

1
Ръчни инструменти
Стилно стенно осветление и никакви проблеми при ин...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location