Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (540 words)

Стилно стенно осветление и никакви проблеми при инсталацията

Добавяне на осветление по повърхността на стената в дома е невероятно интериорно решение. Те могат да се използват във всяко помещение - коридор, спалня, баня или стълбище.

Добавяне на осветление по повърхността на стената в дома е невероятно интериорно решение. Те могат да се използват във всяко помещение - коридор, спалня, баня или стълбище. Стенните аплици осигуряват мека и приглушена светлина. Те могат да бъдат много различни видове. Светлината може да се насочи в посока тавана, пода или и двете едновременно. Всичко това зависи от дизайна на осветлението и решенията на собствениците на дома. Това е страхотен начин да се допълни пространството на дома със стилно осветление. Визуалното им въздействие е много голямо, а едно временно с това потребителите не трябва да мислят за неприятните отблясъци, характерни за други видове осветление.

Потребителите са в състояние да монтират този вид осветление на стените на дома си, като използват малко съвети и някои инструменти. Всеки, който се чувства несигурен, може да се свърже със специалист, които да монтира осветлението.

Списък с необходимото

Подготовката за изпълнението на този проект е първата сериозна крачка, която трябва да се направи. Преди всичко потребителите трябва да се сдобият с пълен комплект за свързване на осветлението с електропреностната система. Това са кабели, входни и изходни кутии, метални нитове, заземяващ проводник. Освен това потребителите трябва да помислят за вида на крушките, които искат да използват за осветлението на дома си. Препоръчително е да се използват енергоспестяващи крушки, вместо представителите с нажежаема жичка. Естествено, трябва да се изберат и купят желаните осветителни тела.

 Начални инструкции

На първо място трябва да се определи боят на осветителните тела, които ще бъдат монтирани. Освен това трябва да се локализира и тяхното местоположение. В случай, че осветлението е предвидено за коридор или антре, то аплиците трябва да се разположат на около 2 – 3 метра един от друг. В случай, че потребителите препочитат да инсталират осветителните тела на по-голямо разстояние, трябва да помислят за крушки с по-голям интензитет.

 Същинската работа

Преди да се започне работата по монтажа, потребителите трябва да изключат захранването. Това се случва с изключването на главния бушон, който се намира на електрическото табло.

Следва да се изрежат дупки в стената, за да се монтират осветителните тела. Традиционно подобен вид осветление се монтира на височина два метра от пода. Това означава, че на човек със среден ръст няма да му се налага да гледа директно към източника на осветление.

Идва моментът да се инсталират проводниците на осветлението. Те трябва да се маркират и да отидат към входните и изходните кутии. Кутиите се поставят в гнездата на стената, които са предназначени, за да ги скриват. Винтовете трябва да са добре затегнати, за да не изпадне предпазната кутия за кабелите.

Следващата стъпка изисква кабелите на осветлението да се свържат с тези на дома. Честотните конектори трябва да се свържат със съответния цвят. Това важи за всички цветове проводници. Тук е много важно да се отбележи, че кабелите не бива да се усукват заедно.

Освен това, за да бъде безопасно осветлението, трябва да се свържат и заземяващите кабели. Обикновено те са зелени на цвят. В някои случаи няма такива, затова може да се премине направо към следващата стъпка. А тя изисква да се възстанови захранването и да се проведат тестове на новото осветление. 

 

1
Отвертки
Купувайте парфюми от надеждни и сигурни доставчици...