Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (537 words)

Инсталиране на водоустойчиви врати

Инсталирането на водоустойчиви врати може да бъде голямо предизвикателство. Ако пантите не са разположени правилно, водоустойчивите врати могат да пропаднат.

Инсталирането на водоустойчиви врати може да бъде голямо предизвикателство. Ако пантите не са разположени правилно, водоустойчивите врати могат да пропаднат. Следователно вратите няма да са в състоянието, в което могат да се използват рационално. Понякога трябва да се вземе предвид и разстоянието, което трябва да се остави свободно между рамката и водоустойчивите врати.

Основни инструкции по измерването

На първо място е необходимо да се измери отвора на вратата. Обикновено вратите се произвеждат в стандартни размери. Фабрично произведените врати обикновено имат толеранс от около сантиметър до два. Височината на водоустойчивите врати зависи от подовата настилка, към която се прилагат. Следователно потребителите трябва да вземат това предвид при вземането на размерите.

Вратите трябва да бъдат поставени на стойки, за да се позволи лесната работа с тях. В този случай трябва да се използва рулетка за измерването на височината. Отрязването на водоустойчивите врати трябва да бъде еднакво от двете страни. В случай, че се налага това действие, то трябва да се отбележи с молив.

Изрязването

Измерете разстоянието от режещия ръб на ръчен циркуляр от страната на основната плоча на триона. Пренесете това измерване към вратата над линията на срязване. Стегнете прав ръб по тази линия с чифт C скоби, които да действат като ограда.

За изрязването трябва да се прояви голяма прецизност. На първо място, трябва да се реже точно, според отбелязванията с молив, които са били направени при измерването.

Изрязването на водоустойчивите врати може да се случи с помощта на трион. Това вероятно е по-трудният вариант от двата, защото в процеса на рязането може да се получат изкривявания. Вторият вариант е да се използва циркуляр. Това е машина, която се препоръчва за използване от по-опитните потребители. Причината е, че е по-трудна за управление.

Поставянето на касата

Идва моментът, в който трябва да се постави касата на вратата. Това е работа за двама души. Затова всеки трябва да се увери, че има помощта на приятел на разположение. Рамката на вратата трябва да бъде позиционирана много внимателно. Обикновено касата се захваща за повърхността на стените с пирони или специални клинове. Водоустойчивите врати трябва да се изолират и допълнително с пяна, за да не пропускат влага и вода.

Поставянето на пантите е един от най-важните моменти в проекта за монтиране на водоустойчивите врати. По правило пантите на врата трябва да се намират от дясно на вас. Водоустойчивите врати са доста по тежки от интериорните врати, затова трябва да се инсталират повече на брой панти. Производителите на вратите, както и специалистите в магазина, могат да дадат полезен съвет в това отношение.

Следва вратите да се поставят на местата си и да се проведе тест. Местата, на които трябва да има панти, се маркират с молив. А след това много внимателно се издълбават гнездата, където ще бъдат поставени. Традиционно пантите се поставят на повърхността на вратата с помощта на винтове. Това означава, че с подходящата отвертка пантите могат успешно да бъдат закрепени. След това трябва много внимателно да се провери дали вратата не закача някъде, това ще означава, че някои от стъпките, които са изброени, трябва да бъдат повторени.

Намерете отлични предложения от Аркома за водоустойчиви и всякакъв вид врати на сайта www.arcoma-bg.com.

 

1
Регистрация на фирма от чужди граждани
Как да обновим врата със синтетично покритие
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location