Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (595 words)

Как да обновим врата със синтетично покритие

Вратите със синтетично покритие обикновено могат да излязат малко по-скъпо от тези без. Те често са предназначени да имитират външния вид на естествено дърво.

Вратите със синтетично покритие обикновено могат да излязат малко по-скъпо от тези без. Те често са предназначени да имитират външния вид на естествено дърво. Вратите често могат да се надраскат и да се зацапат с течение на времето, именно заради това може да се направи този малък ремонт. Вратите със синтетично покритие обикновено нямат нужда от боядисване години наред. Освен това, покритието ги прави наистина по-устойчиви на всякакви видове влияние от външна страна.

Изпълнението на този проект не изисква никакви специални познания. Всеки, който се захваща с него, трябва да се погрижи за осигуряване на някои основни материали и инструменти. На първо място за обновяването на вратите със синтетично покритие трябва да се осигурят листовете от материала. Освен това, добре е да се използва и комплект отвертки, който ще е полезен за монтажа и демонтажа. Вратите със синтетично покритие изискват повърхността да бъде почистена, преди да се започне основната работа. В процеса на работа може да се наложи да се използва пълнител, като например епоксидна смола. Това са наистина рядко срещани случаи, но е добре да се помисли и за това. В допълнение трябва да се подготвят кърпи, чиста четка за боя или валяк. За това реновиране на вратите със синтетично покритие може да се използва и грунд.

Подготовката на вратите със синтетично покритие

Подготовката за реновацията изисква вратите да бъдат свалени от пантите. Това означава, че трябва да се използва правилната отвертка. Работата по демонтажа започва от пантите, които се намират най-близо до пода, след това се продължава на горе. При последните панти вратата практически излиза от касата. В случай, че е планирано обновяването на много врати със синтетично покритие, то те трябва да се обозначат по някакъв начин, за да не бъдат объркани при връщането.

В допълнение към това всички елементи, които са на вратата, трябва да бъдат премахнати. Това включва брава, дръжка и т.н.

Почистване

Вратите със синтетично покритие изискват почистване, преди да се нанесат листовете. Обикновено по повърхността има малки частици, които може да се отразят на гладката повърхност. Това ще предпази вратите от появата на мехури и други неприятни усложнения. Освен това, синтетичните листове могат и да не се залепят добре на непочистената повърхност. Препаратите, които се използват в този случай, трябва да отговарят на повърхността, която се почиства. Следва вратите да бъдат оставени да изсъхнат.

Залепване

В някои случаи се налага да се използват и шкурки, за да се полира повърхността на вратите със синтетично покритие. Това ще даде правилната основа, за да се залепят листовете. Освен това създава правилната повърхност за грунда, който трябва да се нанесе предварително. При нанасянето на грунда е добре да се избере валяк. Причината за това е, че често четките оставят следи във формата на линии, които са видими. По този начин вратите със синтетично покритие ще бъдат безупречни.

След нанасянето на грунда той трябва да изсъхне. Това е различен период от време за различните производители. Указанията на продукта трябва да се следват много стриктно, за да се постигне добър резултат за вратите.

Поставянето на листовете със синтетично покритие е задача, която изисква прецизност. От една страна, трябва да се измери врата и да се преценят ръбовете. Добре е при лепенето на вратите със синтетично покритие да се използват чисти кърпи. Това ще помогне да се избегне неприятния ефект на балончета с въздух. 

Ако не се нуждаете от нови врати, вратите със синтетично покритие на Аркома са прекрасен избор. Красивите и стилни предложения можете да откриете на адрес www.arcoma-bg.com

 

1
Инсталиране на водоустойчиви врати
Боду СОД пое охраната на две състезания в София