Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (526 words)

Кратък наръчник на таванските вентилатори

Кратък наръчник на таванските вентилатори

Вентилаторите, които се инсталират на тавана на помещението, са тук повече от столетие. Те продължават да набират популярност доказвайки се едновременно ...

Вентилаторите, които се инсталират на тавана на помещението, са тук повече от столетие. Те продължават да набират популярност доказвайки се едновременно, като дизайнерско и функционално решение. Голям процент от домовете използват това страхотно решение както през горещите летни месеци, така и в студената зима. Високият интерес към тях е предопределен от много и различни причини.

Защо да си инсталирате вентилатори?

Вентилаторите са много по-икономични от климатиците, например. Те използват много по-малко количество енергия по време на работа. Освен това, машините са напълно екологични. Те улавят естественото движение на въздуха и се възползват от него. Потребителите, които имат щастието да използват вентилатори в домовете си, могат да потвърдят, че машините са в състояние да намалят горещата лятна температура с около 5-6 градуса. Вентилаторите са в състояние да осигуряват комфорт не само в горещите месеци. В случай, че зимата е много студена, те отново могат да бъдат незаменими. Единственото, което трябва да се направи, е те да бъдат пуснати да работят в противоположната посока на тази от летните месеци на годината. Този режим на работа ще осигури равномерно разпределение на топлината в помещението.

Скорост на вентилаторите

За един век дизайнът на вентилаторите се е променил много. Заедно с това са се променили и техническите характеристики, които имат машините. Например, днес всеки вентилатор, който се предлага за продажба в търговската мрежа, има няколко скорости за работа. Това може да е наистина много полезна функция за междинните сезони, като пролет и есен. Освен това, дава възможност на потребителите да настройват вентилаторите точно според нуждите и изискванията си.

Разнообразен избор

Вентилаторите в днешно време могат да бъдат намерени в много различни форми, размери и стилове. Това ги прави подходящи за всякакви помещения. Те могат да бъдат монтирани и в конструкции, които са почти открити, като веранди, например.

Вентилаторите могат да бъдат монтирани с еднакъв успех както в модерен хол, така и в трапезария, която има класически дизайн. Промишленият дизайн е взел предвид дори и детските стаи. В търговската мрежа има много вентилатори, които се монтират на тавана и едновременно с това са със страхотни цветове и приказни герои.

Фактори за монтажа

Преди да вземете окончателното решение да инсталирате вентилатори в дома си, има някои фактори, които трябва да вземете предвид. Първият сред тях е големината на помещението. В случай, че имате голяма стая, можете да си позволите покупка на по-мощни вентилатори, които имат и дълги перки. Освен това, трябва да прецените и височината на помещението. Правилото е, че таванският вентилатор трябва да се намира поне на 1,80 м от пода.

Комплектът, който ще ви трябва

Вентилаторите на Викиват обикновено се продават в комплект с всички елементи, които ще са ви нужни, за да ги инсталирате. Монтажът не е толкова труден и повечето хора могат да се справят лесно с него в домашни условия. Все пак трябва добре да прецените възможностите си. Някои вентилатори имат и допълнително осветително тяло, което може да усложни процеса. Освен това, моторът, който задвижва перките, понякога е много тежък и може да е непосилно за един човек да го монтира на тавана си.  

 

1
Проверка на структурата на акаунт в AdWords
Допълнителни батерии за UPS акумулаторите