Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (405 words)

Готов ли си за преместване в новия дом? 3 Грешки, които да избегнеш!

Готов ли си за преместване в новия дом? 3 Грешки, които да избегнеш!

Най-трудната част за преместване са най-големите мебели като дивани, спални, гардероби, секции, перални, хладилници, големи музикални инструменти и кухни.

Ех, ех, ех, новият дългоочакван и с години бленуван дом вече е факт. Честито! Време е за преместване на обзавеждането от вече бившето жилище в новото.

Най-трудната част за преместване са най-големите мебели като дивани, спални, гардероби, секции, перални, хладилници, големи музикални инструменти и кухни. Дори да изглежда като лесна и бърза работа за компания от приятели, процесът на преместване не е за пренебрегване. Най-често допускани грешки са:

Опаковане
Поради пипкавата и досадна работа, която представлява опаковането често е стъпка, която бива пропускана. Не прави тази грешка! Опаковането е нужда защита, т.к. колкото и да се внимава, ако човек няма опит в преместване на вещи често се случва тежък и неудобен за носене товар да бъде чукван, обелен, одран или изпуснат. Ако не искаш ненужни ядове да помрачат преместването в новия дом опаковай всички големи и тежки предмети внимателно, колкото и време да ти отнеме.

Неспециализиран транспорт
Ако не разполагаш с подходящо МПС за преместване на тежки и с големи размери предмети не рискувай ползвайки автомобил. Помъчи се да осигуриш бус или пикап, ако не искаш да правиш десетки курсове в двете посоки карайки вещите на етапи с твой лек автомобил или такъв на приятел.

Избирайки лека кола за транспортно средство на багажа, освен избора на повече курсове и изразходено време, избираш и риска да нанесеш щети на автомобила. Изцапването на тапицерията и купето е почти неминуемо, но е най-лекия вариант на последици от пренасянето на багажа. Съществува риск и от скъсване на тапицерия, счупване на стъкло или друга част по купето и драскотини.

Приятели
Организирането на приятели за извършване на преместването вместо наемане на хамали ще увеличи времето за разглобяване, опаковане, преместване, разопаковане и сглобяване на вещите. Ако ти и приятелите ти нямате опит с подобни дейности е възможно някой да се нарани, контузи или да бъде повредена вещ. Няма и гаранция добре ли ще се справите с разглобяване и последвалото сглобяване на голяма, тежка и скъпа мебелировка като кухня например.

Най-често хората предпочитат помощта на приятели пред алтернативата да платят на квалифицирани за услугата лица, за да не харчат излишно пари. Не прави тази грешка! Повредените ценни мебели, техника или оборудване, евентуални контузии и изхабеното време вероятно ще ти излязат по-скъпо. Също така е от значение и колко скъпо ще ти излезе последвалата почерпка.

Източник: Карголифт – бързо, коректно, изгодно преместване - http://cargolift-bg.com/

 

2
Отговорността на родителския избор
Изборът на хостинг доставчик
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location