Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (455 words)

Какво да питаме преди да наемем майстор за хидроизолация на къщата ни?

Хидроизолацията на домът Ви е инвестиция, която ще се окаже много добра за в бъдеще. Може би търсите майстор, защото вече сте имали проблеми с водата в мазето или просто искате да се застраховате от такива проблеми;

Хидроизолацията на домът Ви е инвестиция, която ще се окаже много добра за в бъдеще. Може би търсите майстор, защото вече сте имали проблеми с водата в мазето или просто искате да се застраховате от такива проблеми; по едната или другата причина, да наемете човек на който вярвате и който ще ви предостави желаното от вас качество е от голямо значение. Преди да се свържете с майстори бъдете сигурни, че сте разучили всичко.

Какво е неговото задължение

Когато си уговорите консултация, компанията трябва да ви изпрати някой опитен професионалист, който да огледа вашето мазе и да направи диагностика. Все пак, някои фирми пращат хора, който имат минимален опит в това занимание. Бъдете сигурни, че говорите с опитен професионалист за хидроизолация, който е квалифициран да направи най-доброто.

Кой ще свърши работата

Ще се върне ли майсторът да свърши работата, или други хора в компанията  ще довършат проекта? Каква е тяхната квалификация? Те ли са подизпълнители? Това са много важни въпроси, защото може да сте избрали тази компания заради нейните партньори и квалификация, но всъщност някой друг да върши работата.

Имат ли препоръки

Питайте за препоръки. Един професионалист винаги ще има препоръки от минали клиенти. Ако той/тя нямат препоръки обаче, искайте имената и телефонните номера на един или двама предишни клиенти, за да се свържете с тях. Това е въпрос който е очакван от опитните специалисти, а ще бъде минус за майстора ако той няма предишни препоръки.

Има ли лиценз и застраховка

Един професионален майстор би трябвало да може, да докаже всякакъв вид лиценз. Застраховката също е много важна, защото ако един от неговите работници се рани при ремонта на вашата къща, Вие ще носите отговорност ако той няма застраховка на работниците си докато извършват работата. Като допълнение застраховката и лиценза, ще пазят домът ви, ако той или някой от работниците му повредят вашия дом докато правят хидроизолационния проект.

Вземи го в писмен вид

След като майсторът е инспектирал вашия дом и тя/той е достигнал до извод, бъдете сигурни, че неговите заключения на вашия хидоизолационен проект ще бъдат написани. Задължително трябва да попитате за допълнителни плащания, който могат да бъдат направени, а не са в офертата. След като сте се срещнали с двама или трима преприемача, сравнете техните оферти и направете вашият избор. Бъдете сигурни, че не гледате само цената; отговорът на по-горните въпроси би трябвало да вземе роля в това кой майстор ще изберете, той трябва да ви предоставя най-голямо удобство и сигурност. След като наемете майстора Вие имате офертата черно на бяло, което ви предпазва от нежелани плащания.

2
Паветата и техните многобройни приложения
Как да наемете кола в Сингапур