Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (375 words)

Пожарогасител вкъщи може да ви даде спокойствие

Пожарогасителят е нещо,което всеки дом трябва да има, за да има спокойствие. Има много места в дома където лесно може да стане пожар.Ето защо е полезно да имате вкъщи поне един пожарогасител.

Пожарогасителят е нещо, което всеки дом трябва да има, за да има спокойствие. Има много места в дома където лесно може да стане пожар. Ето защо е полезно да имате вкъщи поне един пожарогасител.

Едно от местата където пожарогасителят би бил много полезен е именно кухнята. Пожарите в кухненската среда са много чести и пожарогасителят може да предотврати голям пожар или евентуално разпространение на други места в дома. Помнете,че пожарите се разпространяват за секунди.

Най-често пожарите се предизвикват от мазнина в кухнята, както и от неизправност в електрическите уреди, които ползваме. Някои от пожарите могат да бъдат причинени от мазнина, разлята от тиган или фритюрник. Също така най-честите пожари се предизвикват от кафе машини,електрически миксери, тостери, фурни.

Складовите помещения се считат за зони с висока опасност, в които лесно може да започне пожар. Съхраняване на химични вещества като масло за мебели, почистващи препарати съдържащи белина, лак, разтворител за боя, трансмисионна течност, антифриз и други химикали лесно могат да причинят пожар, ако се намират близо до източник на топлина.

2-2.5 литров пожарогасител е с гаранция и може да бъдат закупен за 40-50 лева - струва си и е добра първоначална инвестиция. Пожарогасителите са безопасни, устойчиви, направени от неръждаема стомана, хромирани и устойчиви на корозия. В допълнение, пожарогасителите на водна основа са проектирани да работят на максимална ефективност при високи и ниски температури. Тези пожарогасители са проектирани да бъдат нетоксични и не са вредни за околната среда. Нищо, освободено от пожарогасители на водна основа не е вредно за озоновия слой.

Освен в кухнята, пожарогасителите на водна основа са полезни когато се опитваме да загасим запалими материали като хартия, дърво, картон и повечето пластмаси. В допълнение водните пожарогасители ще се погрижат за запалими течности като газ, керосин, мазнини за готвене и всичко, което съдържа мастни киселини.

Всеки дом трябва да има най-малко воден пожарогасител. Имайте предвид, че въпреки че пожарогасителят може да ви даде чувство за сигурност, най-важно е да запомним, че при поява на пожар от най-голямо значение е спасяването на човешки живот. Материалното имущество винаги може да бъде заменено, особено когато имате добра застраховка на дома.

5
Видове мазнини и как да ги консумираме
Бързи кредити за дома: Парно
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location