Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (451 words)

Избор на паркет

Всеки от нас знае колко важно е да се чувстваш уютно в собствения си дом.

Всеки от нас знае колко важно е да се чувстваш уютно в собствения си дом. За тази цел е много важно сам да избереш и прецениш как да го обзаведеш – по твой вкус, така че да е удобно на самия теб, да знаеш, че си направил добра инвестиция, тъй като собственото жилище е вероятно най-важната инвестиция.

Ето защо е нормално да направим всичко по силите си да обзаведем дома си елегантно и стилно. Важна част от интериора е подовата настилка, колкото и да не ни се вярва и колкото и второстепенно да звучи за повечето от нас.Стиловете и материалите са твърде много, затова и изборът е труден, тъй като всяко различно решение предполага различен стил и различно обзавеждане на дома.

Безспорно паркетът си остава една от най-предпочитаните подови настилки, най-класическите и стилни. Несравним е уютът, който носи, както и красотата на помещението, в което е сложен паркетът. Освен това дървото е материал, който предполага не само уют, но и топлина в жилището – буквално и преносно.

Да, лятото всички обичаме да ходим боси по студените плочки например, но пък колко неприятно е, когато застудее да се обличаме сякаш сме на ски в собствения си дом. Паркетът е представителен и има не само специфично домашно излъчване, но и доста представителна форма.

В зависимост от това какъв паркет изберем, можем да направим жилището си модернистично, просто практично, класическо и уютно или пък тежко и аристократично като дворцова зала. И всичко това само в зависимост от шарките и материала, от който е изработен паркета.

Все пак за момента можем да разделим две големи групи що се отнася да производството на паркетестествено дървен, масивен паркет и ламиниран паркет. Двата типа паркет имат, разбира се, базови различия, които е добре да упоменем.

Естествено дървените паркети имат много разновидности – масивни паркети, многослойни паркети и какви ли още не, а също и комбинирани видове – така наречените фурнети, които се произвеждат от специални плочи. Предимствата на естествените паркети са повече от ясни – стилни са, уютни са и са безкрайно издръжливи и трайни.

Не са за подценяване и ламинираните паркети – те също имат своите предимства. Първото, за което ще се сетим, е това, че са евтини – чувствително повече от естествените. Второто е, че задържат много по-малко влага от дървото, а третото – че се поддържат несравнимо по-лесно. Предполагат идеално гладка и лесна за почистване повърхност, чиято шарка сами можем да изберем.

Ето защо е важно да се информираме добре и проучим въпроса преди да изберем паркет - http://nastilkite.com за дома си – подовата настилка създава не само удобство и уют, но и стил в дома ни.

 

1
Какво трябва да знаем, ако сме решили да купуваме ...
Фирми за почистване в София – колкото искаш
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location