Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (346 words)

Можем ли да пречистим водопроводна вода в домашни условия?

Можем ли да пречистим водопроводна вода в домашни условия?

Повечето от нас сме недоволни от качеството на водата,  която тече  от  чешмата в дома или апартамента.

Повечето от нас сме недоволни от качеството на водата, която тече  от  чешмата в дома или апартамента. Тя е  твърда, с високо съдържание  на  хлор и други  примеси.  Твърдата вода създава много  проблеми. По  нагревателите  на уредите се отлага котлен  камък, а по  плочките и  батериите мръсни и трудни за  почистване петна. 

Хлорът изсушава кожата, косата,  причинява алергии, пърхот. През порите на най-големия орган - кожата нахлува в организма и нанася много вреди, които се появяват по-късно ввъв вид на различни болести.

Озонирането на водата, като технология на обеззарязаване не е решение при остарелите и амортизираните тръби. Озонът, за разлика от хлора се задържа във водата за много малко време - около 15 минути.

Решението на проблема с качеството на водата в дома до скоро е  било доста скъпо. За щастие на пазара вече има доста ефикасни и евтини системи за пречистване на водата. 

За да забравим за проблемите с котления камък най-добре е да монтираме централен омекотител на принципа на йонообмена. Икономични, лесни в експлоатация обезпечават мека вода в целия дом. Инсталират се непосредствено след водомера, на входа на водоровода. 

Не винаги, особено в апартаменти има място са поставяне на такъв централен омекотител. В такъв удачно е да се монтират филтри с полифосфатни кристали преди определени уреди - бойлер, пералня. Тези филтри не омекотяват водата, но не позволяват котленият камък да се отлага по нагревателите. 

За питейни цели има различни системи от филтри с мембрана за обратна осмоза, с капилярна мембрана или само с активен въглен и определен вид смоли. 

Най-добрия, най-ефикасния и натурален начин на пречистване на водата за пиене е система за обратна осмоза. Монтирана под кухненската мивка спестява пари и неудобство от пренасянето на тежки бутилки с вода от магазина. Поддръжката на системата се състои в подмяна на филтри два пъти годишно. Консумативите за системата струват само 58 лева за една година. 

Инвестирайки в системи за пречистване на вода инвестираме в нашето и нашето семейство здраве. 

Това беше едно кратко въведение, очаквайте още статии по темата.

 

2
Работно облекло за болници и магазини
Изградете уникална, нестандартна и различна баня с...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location